Κολοκυθόπιτα – Περιεχόμενα

7 Οκτωβρίου 2011
By
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα 1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη 1 φλυτζάνι σταφίδες 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα 1/2 φλυτζάνι βούτυρο 1 κιλό κίτρινα κολοκύθια 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι γλασσέ 1 κουτάκι φύλλο για πίτα -Πλένετε τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε  -Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γί΄νουν πολτός  -Προσθέτετε την κανέλλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα  -Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε και το ρύζι  -Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο  -Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι  -Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο  -Απλώνετε τη γέμιση  -Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο  -Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί  -Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε  -Ραντίζετε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές μαγειρικής


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Τα σχόλια σας