Κολοκυθάκια με καλαμπόκι και καυτερές πιπεριές

19 Σεπτεμβρίου 2011
By
Υλικά...4-6 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα στα 4 κατά μήκος και σε λεπτά φετάκια, αλάτι, ελαιόλαδο, 1 ½ φλιτζάνι ξεσπυρισμένο καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο σε θερμοκρασία δωματίου, 1 πιπεριά Φλώρινας κομμένη σε κυβάκια, 1-2 φρέσκιες κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες, 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φετάκια, 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, ½ φλιτζάνι φέτα σκληρή, λιωμένη με το πιρούνι. 


Εκτέλεση...Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι τα κομμένα κολοκυθάκια και αφήστε τα σε τρυπητό 30’ μέχρι 2 ώρες. Πιέστε τα κατόπιν πάνω σε χάρτινη πετσέτα. Ζεστάνετε 5-6 κουταλιές λάδι σε βαθύ μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια 10-12’, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και στραγγίστε πίσω στο τηγάνι το λάδι τους. Σοτάρετε το καλαμπόκι τις πιπεριές και το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 10’ περίπου. Βάλτε ξανά και τα κολοκύθια στο τηγάνι, και μόλις αρχίσουν να τσιτσιρίζουν προσθέστε την κρέμα ανακατέψτε και βράστε 1-2’ να γίνει ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Tags: , ,

Τα σχόλια σας