Κολιανδρος

26 Ιανουαρίου 2010
By

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Coriandrum Sativum, γνωστό και ως Κοριός ή Κουτβαράς. Συναντιέται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μικρό φυτό το οποίο ζει πολλά έτη με όμορφα μικρά λευκά ή κόκκινα λουλούδια. Το φυτό δεν έχει όμορφη μυρωδιά παρά μόνο όταν αποξηρανθεί.

Γνωστό από την αρχαιότητα, πιθανολογείται ότι καλλιεργούνταν στους κήπους της Βαβυλώνας, προσφερόταν ως λιχουδιά με το κρασί και είναι γνωστό συστατικό του "Νερού της Καρμέλ" που φτιάχνανε οι μοναχοί της Καρμέλ.


Σε αρχαίους τάφους της Αιγύπτου έχουν βρεθεί καρποί του φυτού. Πολύ γνωστό στην Ανατολή, κατά το μεσαίωνα, χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή ερωτικών ελιξιρίων, κάτι που κατά κάποιο τρόπο γίνεται και σήμερα.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σαν διορθωτικό της γεύσης, συνοδεύει τέλεια κρέατα και μανιτάρια. Στην Αλγερία παστώνουν τα κρέατα με αλατοπίπερο και κορίανδρο. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και την οινοποιία για την κατασκευή λικέρ και ως αρωματικό της μπύρας.

Ο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: H Κουτάλα Της Γιαγιας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κολιανδρος που χρησιμοποιειται, κολιανδρος συνταγες, κόλιανδρος, που χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, συνταγες με κολιανδρο, που χρησιμοποιειται ο κολιανδροσ, σε ποια φαγητα βαζουμε κολιανδρο, κολιανδρος σε ποια φαγητα μπαινει, κολιανδρο, που βαζουμε κολιανδρο, που χρησιμοποιουμε τον κολιανδρο, φαγητα με κολιανδρο, κολιανδρος στη μαγειρικη, συνταγες κολιανδρος, κολιανδρο που το χρησιμοποιουμε, που μπαινει ο κολιανδρος, συνταγές με φρέσκο κόλιανδρο, που χρεισιμοποιειται το κολιανδρο, φρεσκο κολιανδρο ιδιοτητες, κουκουρμας που χρησιμοποιείται στην μαγειρικη, κολιανδρος που μπαινει, κολιανδρος μαγειρικη, pou vazoume koliandro, κολιανδρος φρεσκος συνταγες, κολιανδρος και ιδιοτητες, κόλιανδρο που χρησιμοποιείται, πωσμαγειρευωκολιαντρο, κολιανδρο σε φαγητα, σε ποια φαγητα χρησιμοποιειται ο κολιανδρος, κολιαντρο ιδιοτητες, se poia fagita vazoume koliandro, πως χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, που χρησιμοποιω το κολιανδρο, κόλιανδρο συνταγή, koliandros poy xrhsimopoihte, που χρησιμοποιουμε κολιανδρο, κολιανδρος που βαζουμε, κολιανδρος συνταγιες, που βαζουμε κολιανδρο;, με κολιανδρο

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading