Κολιανδρος

26 Ιανουαρίου 2010
By

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Coriandrum Sativum, γνωστό και ως Κοριός ή Κουτβαράς. Συναντιέται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μικρό φυτό το οποίο ζει πολλά έτη με όμορφα μικρά λευκά ή κόκκινα λουλούδια. Το φυτό δεν έχει όμορφη μυρωδιά παρά μόνο όταν αποξηρανθεί.

Γνωστό από την αρχαιότητα, πιθανολογείται ότι καλλιεργούνταν στους κήπους της Βαβυλώνας, προσφερόταν ως λιχουδιά με το κρασί και είναι γνωστό συστατικό του "Νερού της Καρμέλ" που φτιάχνανε οι μοναχοί της Καρμέλ.


Σε αρχαίους τάφους της Αιγύπτου έχουν βρεθεί καρποί του φυτού. Πολύ γνωστό στην Ανατολή, κατά το μεσαίωνα, χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή ερωτικών ελιξιρίων, κάτι που κατά κάποιο τρόπο γίνεται και σήμερα.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σαν διορθωτικό της γεύσης, συνοδεύει τέλεια κρέατα και μανιτάρια. Στην Αλγερία παστώνουν τα κρέατα με αλατοπίπερο και κορίανδρο. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και την οινοποιία για την κατασκευή λικέρ και ως αρωματικό της μπύρας.

Ο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: H Κουτάλα Της Γιαγιας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κολιανδρος που χρησιμοποιειται, κολιανδρος συνταγες, κόλιανδρος, που χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, συνταγες με κολιανδρο, που χρησιμοποιειται ο κολιανδροσ, σε ποια φαγητα βαζουμε κολιανδρο, κολιανδρος ιδιοτητες, κόλιανδρο συνταγές, κολιανδρος φαγητα, κολιανδρος σε ποια φαγητα μπαινει, ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΑΡΟΜΑΤΙΚΟ, κολιανδρο, που χρησιμοποιουμε τον κολιανδρο, συνταγη με κολιανδρο, που χρησιμοποιειται το κολιανδρο, που βαζουμε κολιανδρο, λαδερα με κολιανδρο, φαγητα με κολιανδρο, που βάζουμε το κόλιανδρο, adam@urishardware co za loc:GR, koliandro pou mpeni se fagito, πως ειναι το φυτο κολιανδρο, κολιανδρος στην μαγειρικη, κολιανδρος στη μαγειρικη, κολιανδρος σε ποια φαγητα χρησιμοποιειται, σε ποιο φαγητο μπαινει ο κολιανφρος, συνταγες με κολιανδρο αργυρω, google ΠΟΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ, κολιαντρο που το χρεισιμοπιουμε, αρωματικα φυτα κολιανδρος, koliandro poy hriseimopoiite, κολιανδρος συνταγη, το ΒΟΤΑΝΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΣΕ ΠΟΙΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ, συνταγες κολιανδρος, που χρησιμοποιείται το koliandro, που χρησιμοποιουμε τα αρωματικα φυτα στην μαγειρικη, που χρησιμοποιειταο ο κολιανδρος, φιλετο σολωμου κολιανδρος, που χρησιμοποιουμε το koliandro

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading