Κολιανδρος

26 Ιανουαρίου 2010
By

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Coriandrum Sativum, γνωστό και ως Κοριός ή Κουτβαράς. Συναντιέται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μικρό φυτό το οποίο ζει πολλά έτη με όμορφα μικρά λευκά ή κόκκινα λουλούδια. Το φυτό δεν έχει όμορφη μυρωδιά παρά μόνο όταν αποξηρανθεί.

Γνωστό από την αρχαιότητα, πιθανολογείται ότι καλλιεργούνταν στους κήπους της Βαβυλώνας, προσφερόταν ως λιχουδιά με το κρασί και είναι γνωστό συστατικό του "Νερού της Καρμέλ" που φτιάχνανε οι μοναχοί της Καρμέλ.


Σε αρχαίους τάφους της Αιγύπτου έχουν βρεθεί καρποί του φυτού. Πολύ γνωστό στην Ανατολή, κατά το μεσαίωνα, χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή ερωτικών ελιξιρίων, κάτι που κατά κάποιο τρόπο γίνεται και σήμερα.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σαν διορθωτικό της γεύσης, συνοδεύει τέλεια κρέατα και μανιτάρια. Στην Αλγερία παστώνουν τα κρέατα με αλατοπίπερο και κορίανδρο. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και την οινοποιία για την κατασκευή λικέρ και ως αρωματικό της μπύρας.

Ο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: H Κουτάλα Της Γιαγιας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κολιανδρος που χρησιμοποιειται, κολιανδρος συνταγες, κόλιανδρος, που χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, συνταγες με κολιανδρο, που χρησιμοποιειται ο κολιανδροσ, σε ποια φαγητα βαζουμε κολιανδρο, κολιανδρος ιδιοτητες, κόλιανδρο συνταγές, που βαζουμε κολιανδρο, κολιανδρος σε ποια φαγητα μπαινει, που χρησιμοποιουμε τον κολιανδρο, κολιανδρος φαγητα, κολιανδρο, συνταγη με κολιανδρο, που χρησιμοποιειται το κολιανδρο, λαδερα με κολιανδρο, κολιανδρος στη μαγειρικη, φαγητα με κολιανδρο, που μπαινει ο κολιανδρος, κολιανδρος που μπαινει, κολιανδρος στην μαγειρικη, κολιανδρος συνταγη, κολιαντρο που το χρεισιμοπιουμε, koliandro poy hriseimopoiite, google ΠΟΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ, αρωματικα φυτα κολιανδρος, κολιανδρος και ιδιοτητες, συνταγες κολιανδρος, συνταγες με κολιανδρο αργυρω, σε ποιο φαγητο μπαινει ο κολιανφρος, σε ποιο φαγητο μπενει το κολιανδρο, που χρησιμοποιείται το koliandro, σε ποια φαγητα χρησιμοποιειται ο κολιανδρος, σε ποια φαγητά μπαίνει το κολιάνδρο, σε ποια φαγητα μπαινει ο κολιανδρος, φυτα που χρησιμοποιουνται για φαγητο, τρουφα μανιταρι πως χρησιμοποιειταο, που χρισιμοποιω κολιανδρο, που χρησιμοποιω κόλιανδρο

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading