Κολιανδρος

26 Ιανουαρίου 2010
By

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Coriandrum Sativum, γνωστό και ως Κοριός ή Κουτβαράς. Συναντιέται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μικρό φυτό το οποίο ζει πολλά έτη με όμορφα μικρά λευκά ή κόκκινα λουλούδια. Το φυτό δεν έχει όμορφη μυρωδιά παρά μόνο όταν αποξηρανθεί.

Γνωστό από την αρχαιότητα, πιθανολογείται ότι καλλιεργούνταν στους κήπους της Βαβυλώνας, προσφερόταν ως λιχουδιά με το κρασί και είναι γνωστό συστατικό του "Νερού της Καρμέλ" που φτιάχνανε οι μοναχοί της Καρμέλ.


Σε αρχαίους τάφους της Αιγύπτου έχουν βρεθεί καρποί του φυτού. Πολύ γνωστό στην Ανατολή, κατά το μεσαίωνα, χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή ερωτικών ελιξιρίων, κάτι που κατά κάποιο τρόπο γίνεται και σήμερα.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σαν διορθωτικό της γεύσης, συνοδεύει τέλεια κρέατα και μανιτάρια. Στην Αλγερία παστώνουν τα κρέατα με αλατοπίπερο και κορίανδρο. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και την οινοποιία για την κατασκευή λικέρ και ως αρωματικό της μπύρας.

Ο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: H Κουτάλα Της Γιαγιας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κολιανδρος που χρησιμοποιειται, κολιανδρος συνταγες, κόλιανδρος, που χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, συνταγες με κολιανδρο, κολιανδρος σε ποια φαγητα μπαινει, που χρησιμοποιειται ο κολιανδροσ, σε ποια φαγητα βαζουμε κολιανδρο, κολιανδρο, που βαζουμε κολιανδρο, που χρησιμοποιουμε τον κολιανδρο, φαγητα με κολιανδρο, κολιανδρος στη μαγειρικη, κολιανδρος μαγειρικη, συνταγές με φρέσκο κόλιανδρο, συνταγες κολιανδρος, κόλιανδρο που χρησιμοποιείται, κολιανδρο που το χρησιμοποιουμε, που χρεισιμοποιειται το κολιανδρο, που χρησιμοποιουμε κολιανδρο, κουκουρμας που χρησιμοποιείται στην μαγειρικη, κολιανδρος φρεσκος συνταγες, φρεσκο κολιανδρο ιδιοτητες, pou vazoume koliandro, πως χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, πωσμαγειρευωκολιαντρο, που χρησιμοποιω το κολιανδρο, που χρησιμοποιω κολιανδρο φρέσκο, που χρησιμοποιω κολιανδρο, που βαζουμε κολιανδρο;, με κολιανδρο, κολιαντρο ιδιοτητες, κολιανδρος συνταγιες, κολιανδρος που μπαινει, κολιανδρο σε φαγητα, pou bazoume to koliandro, koliandros poy xrhsimopoihte

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading