Κολιανδρος

26 Ιανουαρίου 2010
By

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Coriandrum Sativum, γνωστό και ως Κοριός ή Κουτβαράς. Συναντιέται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μικρό φυτό το οποίο ζει πολλά έτη με όμορφα μικρά λευκά ή κόκκινα λουλούδια. Το φυτό δεν έχει όμορφη μυρωδιά παρά μόνο όταν αποξηρανθεί.

Γνωστό από την αρχαιότητα, πιθανολογείται ότι καλλιεργούνταν στους κήπους της Βαβυλώνας, προσφερόταν ως λιχουδιά με το κρασί και είναι γνωστό συστατικό του "Νερού της Καρμέλ" που φτιάχνανε οι μοναχοί της Καρμέλ.


Σε αρχαίους τάφους της Αιγύπτου έχουν βρεθεί καρποί του φυτού. Πολύ γνωστό στην Ανατολή, κατά το μεσαίωνα, χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή ερωτικών ελιξιρίων, κάτι που κατά κάποιο τρόπο γίνεται και σήμερα.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σαν διορθωτικό της γεύσης, συνοδεύει τέλεια κρέατα και μανιτάρια. Στην Αλγερία παστώνουν τα κρέατα με αλατοπίπερο και κορίανδρο. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και την οινοποιία για την κατασκευή λικέρ και ως αρωματικό της μπύρας.

Ο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: H Κουτάλα Της Γιαγιας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κολιανδρος που χρησιμοποιειται, κολιανδρος συνταγες, κόλιανδρος, που χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, συνταγες με κολιανδρο, που χρησιμοποιειται ο κολιανδροσ, σε ποια φαγητα βαζουμε κολιανδρο, κολιανδρος ιδιοτητες, που βαζουμε κολιανδρο, κόλιανδρο συνταγές, που χρησιμοποιουμε τον κολιανδρο, κολιανδρος σε ποια φαγητα μπαινει, κολιανδρος φαγητα, κολιανδρο, φαγητα με κολιανδρο, συνταγη με κολιανδρο, που χρησιμοποιειται το κολιανδρο, κολιανδρος στη μαγειρικη, λαδερα με κολιανδρο, που μπαινει ο κολιανδρος, κολιανδρος που μπαινει, σε ποιο φαγητο μπαινει ο κολιανφρος, συνταγες κολιανδρος, κολιαντρο που το χρεισιμοπιουμε, συνταγες με κολιανδρο αργυρω, google ΠΟΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ, κολιανδρος και ιδιοτητες, κολιανδρος στην μαγειρικη, φρεσκο κολιανδρο ιδιοτητες, τρουφα μανιταρι πως χρησιμοποιειταο, Se pia fagita vazoume koliandro, σε ποια φαγητά μπαίνει το κολιάνδρο, σε ποια φαγητα χρησιμοποιειται ο κολιανδρος, σε ποιο φαγητο μπενει το κολιανδρο, δενδρολιβανο που ωφελει, koliandro fito, που χρησιμοποιω κόλιανδρο, se poia fagita vazoume koliandro, sintages me koliandro, κολιανδρος που βαζουμε

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading