Κολιανδρος

26 Ιανουαρίου 2010
By

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Coriandrum Sativum, γνωστό και ως Κοριός ή Κουτβαράς. Συναντιέται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μικρό φυτό το οποίο ζει πολλά έτη με όμορφα μικρά λευκά ή κόκκινα λουλούδια. Το φυτό δεν έχει όμορφη μυρωδιά παρά μόνο όταν αποξηρανθεί.

Γνωστό από την αρχαιότητα, πιθανολογείται ότι καλλιεργούνταν στους κήπους της Βαβυλώνας, προσφερόταν ως λιχουδιά με το κρασί και είναι γνωστό συστατικό του "Νερού της Καρμέλ" που φτιάχνανε οι μοναχοί της Καρμέλ.


Σε αρχαίους τάφους της Αιγύπτου έχουν βρεθεί καρποί του φυτού. Πολύ γνωστό στην Ανατολή, κατά το μεσαίωνα, χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή ερωτικών ελιξιρίων, κάτι που κατά κάποιο τρόπο γίνεται και σήμερα.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σαν διορθωτικό της γεύσης, συνοδεύει τέλεια κρέατα και μανιτάρια. Στην Αλγερία παστώνουν τα κρέατα με αλατοπίπερο και κορίανδρο. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και την οινοποιία για την κατασκευή λικέρ και ως αρωματικό της μπύρας.

Ο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: H Κουτάλα Της Γιαγιας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κολιανδρος που χρησιμοποιειται, κόλιανδρος, κολιανδρος συνταγες, κολιανδρο, συνταγες με κολιανδρο, που χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, κολιανδρος σε ποια φαγητα μπαινει, που χρησιμοποιειται ο κολιανδροσ, σε ποια φαγητα βαζουμε κολιανδρο, που βαζουμε κολιανδρο, κόλιανδρο που χρησιμοποιείται, φαγητα με κολιανδρο, κολιανδρος μαγειρικη, κολιανδρος ιδιοτητες, κολιανδρος που μπαινει, σεποια γλυκα βαζουμε κολιανδρο, που χρησιμοποιουμε κολιανδρο, http://syntages nets gr/sintages-mageirikis/κολιανδρος/, κουκουρμας, κολιαντρο που χρησιμοποιητα, κολιαντρο, κολιανδρο που μπαινει;, σε ποια φαγητα χρησιμοποιειται το κολιαντρο, συνταγες κολιανδρο, γλυκες συνταγες με κολιανδρο, συνταγες με φρεσκο κολιαντρο, το κολιανδρο που το χρησιμοποιουμε;, ΤΟ ΦΥΤΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ, pou bazoume to koliandro, κολιανδρο σε ποια φαγητα, πουμπαινει ο κολιανδρος, ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ ΦΥΤΟ, που το χρισιμοπιουμε το κολιανδρο, κολιανδρος και φαγητα, που χρησιμοποιειται το κολιανδο, που χρησιμοποιείται το κολιανδρο, κολιανδρο φρεσκο, κολιανδρο συνταγες, που χρησιμοποιουμε τον κολιανδρο, φρεσκος κολιανδρος

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας