Κολιανδρος

26 Ιανουαρίου 2010
By

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Coriandrum Sativum, γνωστό και ως Κοριός ή Κουτβαράς. Συναντιέται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μικρό φυτό το οποίο ζει πολλά έτη με όμορφα μικρά λευκά ή κόκκινα λουλούδια. Το φυτό δεν έχει όμορφη μυρωδιά παρά μόνο όταν αποξηρανθεί.

Γνωστό από την αρχαιότητα, πιθανολογείται ότι καλλιεργούνταν στους κήπους της Βαβυλώνας, προσφερόταν ως λιχουδιά με το κρασί και είναι γνωστό συστατικό του "Νερού της Καρμέλ" που φτιάχνανε οι μοναχοί της Καρμέλ.


Σε αρχαίους τάφους της Αιγύπτου έχουν βρεθεί καρποί του φυτού. Πολύ γνωστό στην Ανατολή, κατά το μεσαίωνα, χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή ερωτικών ελιξιρίων, κάτι που κατά κάποιο τρόπο γίνεται και σήμερα.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σαν διορθωτικό της γεύσης, συνοδεύει τέλεια κρέατα και μανιτάρια. Στην Αλγερία παστώνουν τα κρέατα με αλατοπίπερο και κορίανδρο. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και την οινοποιία για την κατασκευή λικέρ και ως αρωματικό της μπύρας.

Ο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: H Κουτάλα Της Γιαγιας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κολιανδρος που χρησιμοποιειται, κολιανδρος συνταγες, κόλιανδρος, που χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, συνταγες με κολιανδρο, που χρησιμοποιειται ο κολιανδροσ, σε ποια φαγητα βαζουμε κολιανδρο, κολιανδρος ιδιοτητες, κόλιανδρο συνταγές, κολιανδρος σε ποια φαγητα μπαινει, κολιανδρος φαγητα, που βαζουμε κολιανδρο, συνταγη με κολιανδρο, που χρησιμοποιουμε τον κολιανδρο, κολιανδρο, λαδερα με κολιανδρο, που χρησιμοποιειται το κολιανδρο, που μπαινει ο κολιανδρος, φαγητα με κολιανδρο, κολιανδρος στη μαγειρικη, πως ειναι το φυτο κολιανδρο, κολιανδρος στην μαγειρικη, κολιανδρος που μπαινει, google ΠΟΙΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ, συνταγες κολιανδρος, κολιανδρος και ιδιοτητες, κολιανδρος συνταγη, συνταγες με κολιανδρο αργυρω, αρωματικα φυτα κολιανδρος, σε ποιο φαγητο μπαινει ο κολιανφρος, κολιαντρο που το χρεισιμοπιουμε, koliandro poy hriseimopoiite, φυτα που χρησιμοποιουνται για φαγητο, σε ποια φαγητα μπαινει ο κολιανδρος, τρουφα μανιταρι πως χρησιμοποιειταο, σε ποια φαγειτα βαζουμε κολιανδρο, που χρησιμοποιειταο ο κολιανδρος, σε τι φαγητα μπαινει ο κολιανδρος, σε ποιο φαγητο μπενει το κολιανδρο, που χρισιμοποιω κολιανδρο

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading