Κολιανδρος

26 Ιανουαρίου 2010
By

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Coriandrum Sativum, γνωστό και ως Κοριός ή Κουτβαράς. Συναντιέται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μικρό φυτό το οποίο ζει πολλά έτη με όμορφα μικρά λευκά ή κόκκινα λουλούδια. Το φυτό δεν έχει όμορφη μυρωδιά παρά μόνο όταν αποξηρανθεί.

Γνωστό από την αρχαιότητα, πιθανολογείται ότι καλλιεργούνταν στους κήπους της Βαβυλώνας, προσφερόταν ως λιχουδιά με το κρασί και είναι γνωστό συστατικό του "Νερού της Καρμέλ" που φτιάχνανε οι μοναχοί της Καρμέλ.


Σε αρχαίους τάφους της Αιγύπτου έχουν βρεθεί καρποί του φυτού. Πολύ γνωστό στην Ανατολή, κατά το μεσαίωνα, χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή ερωτικών ελιξιρίων, κάτι που κατά κάποιο τρόπο γίνεται και σήμερα.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σαν διορθωτικό της γεύσης, συνοδεύει τέλεια κρέατα και μανιτάρια. Στην Αλγερία παστώνουν τα κρέατα με αλατοπίπερο και κορίανδρο. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και την οινοποιία για την κατασκευή λικέρ και ως αρωματικό της μπύρας.

Ο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: H Κουτάλα Της Γιαγιας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κολιανδρος που χρησιμοποιειται, κολιανδρος συνταγες, κόλιανδρος, που χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, συνταγες με κολιανδρο, κολιανδρος σε ποια φαγητα μπαινει, που χρησιμοποιειται ο κολιανδροσ, κολιανδρο, σε ποια φαγητα βαζουμε κολιανδρο, που βαζουμε κολιανδρο, κολιανδρος μαγειρικη, φαγητα με κολιανδρο, κολιανδρος στη μαγειρικη, κόλιανδρο που χρησιμοποιείται, κολιανδρος ιδιοτητες, κολιανδρο που το χρησιμοποιουμε, που χρεισιμοποιειται το κολιανδρο, που χρησιμοποιουμε κολιανδρο, κουκουρμας που χρησιμοποιείται στην μαγειρικη, κολιαντρο που χρησιμοποιητα, κολιανδρος φρεσκος συνταγες, κολιανδρο που μπαινει;, κουκουρμας, που χρησιμοποιω κολιανδρο, που χρησιμοποιω κολιανδρο φρέσκο, σε ποια φαγητα χρησιμοποιειται το κολιαντρο, pou bazoume to koliandro, συνταγες με φρεσκο κολιαντρο, το κολιανδρο που το χρησιμοποιουμε;, που χρησιμοποιουμε τον κολιανδρο, κολιανδρο σε ποια φαγητα, κολιανδρο συνταγες, που χρησιμοποιειται το κολιανδο, κολιανδρο φρεσκο, κολιανδρος που μπαινει, που το χρισιμοπιουμε το κολιανδρο, που βαζουμε κολιανδρο;, κολιαντρο ιδιοτητες, http://syntages nets gr/sintages-mageirikis/κολιανδρος/

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας