Κολιανδρος

26 Ιανουαρίου 2010
By

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Coriandrum Sativum, γνωστό και ως Κοριός ή Κουτβαράς. Συναντιέται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μικρό φυτό το οποίο ζει πολλά έτη με όμορφα μικρά λευκά ή κόκκινα λουλούδια. Το φυτό δεν έχει όμορφη μυρωδιά παρά μόνο όταν αποξηρανθεί.

Γνωστό από την αρχαιότητα, πιθανολογείται ότι καλλιεργούνταν στους κήπους της Βαβυλώνας, προσφερόταν ως λιχουδιά με το κρασί και είναι γνωστό συστατικό του "Νερού της Καρμέλ" που φτιάχνανε οι μοναχοί της Καρμέλ.


Σε αρχαίους τάφους της Αιγύπτου έχουν βρεθεί καρποί του φυτού. Πολύ γνωστό στην Ανατολή, κατά το μεσαίωνα, χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή ερωτικών ελιξιρίων, κάτι που κατά κάποιο τρόπο γίνεται και σήμερα.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σαν διορθωτικό της γεύσης, συνοδεύει τέλεια κρέατα και μανιτάρια. Στην Αλγερία παστώνουν τα κρέατα με αλατοπίπερο και κορίανδρο. Χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, αλλά και την οινοποιία για την κατασκευή λικέρ και ως αρωματικό της μπύρας.

Ο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: H Κουτάλα Της Γιαγιας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κολιανδρος που χρησιμοποιειται, κολιανδρος συνταγες, κόλιανδρος, που χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, συνταγες με κολιανδρο, κολιανδρος σε ποια φαγητα μπαινει, σε ποια φαγητα βαζουμε κολιανδρο, που χρησιμοποιειται ο κολιανδροσ, κολιανδρο, που βαζουμε κολιανδρο, κολιανδρος μαγειρικη, φαγητα με κολιανδρο, κολιανδρος στη μαγειρικη, κόλιανδρο που χρησιμοποιείται, κολιανδρο που το χρησιμοποιουμε, συνταγές με φρέσκο κόλιανδρο, που χρεισιμοποιειται το κολιανδρο, που χρησιμοποιουμε κολιανδρο, κουκουρμας που χρησιμοποιείται στην μαγειρικη, κολιαντρο που χρησιμοποιητα, κολιανδρος φρεσκος συνταγες, pou vazoume koliandro, κολιαντρο ιδιοτητες, το κολιανδρο που το χρησιμοποιουμε;, pou bazoume to koliandro, κολιανδρο σε φαγητα, πωσμαγειρευωκολιαντρο, πως χρησιμοποιουμε το κολιανδρο, που χρησιμοποιω το κολιανδρο, που χρησιμοποιω κολιανδρο φρέσκο, που χρησιμοποιω κολιανδρο, που χρησιμοποιουμε τον κολιανδρο, κολιανδρο συνταγες, κολιανδρο φρεσκο, κολιανδρος ιδιοτητες, κολιανδρος που μπαινει, που βαζουμε κολιανδρο;, http://syntages nets gr/sintages-mageirikis/κολιανδρος/

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας