Κοκ τα κλασικά

31 Αυγούστου 2012
By
Κοκ τα κλασικά Υλικά για περίπου 20 μικρά κοκ
Για τη βάση
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό + 5 χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
Για τη γέμιση
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας, σχισμένος κάθετα στη μέση ή 1 βανιλίνη
  • 1 αβγό
  • κρόκοι από 3 αβγά
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
Για το σιρόπι
  • 180 γρ. νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • χυμός από ½ λεμόνι
Για τη σοκολάτα
  • 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%, τεμαχισμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
Βάση: Χτυπάμε τα 100 γρ. της ζάχαρης με τους κρόκους και το αβγό για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μισή ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κωκ ακης, γλασο για κωκ, συνταγη για κοκ, κωκ ακης πετρετζικης, επικαλυψη για κωκ, ευκολα κοκακια, συνταγες για κοκακια αργυρω, κωκ θερμιδες, κοκακι θερμιδες;, Ακη πετρατζικης συνταγες, gliko kok

Tags: , , , , ,

Comments are closed.