Κοκ τα κλασικά

31 Αυγούστου 2012
By
Κοκ τα κλασικά Υλικά για περίπου 20 μικρά κοκ
Για τη βάση
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό + 5 χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
Για τη γέμιση
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας, σχισμένος κάθετα στη μέση ή 1 βανιλίνη
  • 1 αβγό
  • κρόκοι από 3 αβγά
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
Για το σιρόπι
  • 180 γρ. νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • χυμός από ½ λεμόνι
Για τη σοκολάτα
  • 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%, τεμαχισμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
Βάση: Χτυπάμε τα 100 γρ. της ζάχαρης με τους κρόκους και το αβγό για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μισή ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κωκ ακης, γλασο για κωκ, συνταγη για κοκ, κωκ ακης πετρετζικης, επικαλυψη για κωκ, ευκολα κοκακια, κοκ σινταγη ακης, συνταγες για κοκ, πετρετζικης ακης, κοκακια με κρεμα, κοκ συνταγη ακης, gliko kok

Tags: , , , , ,

Comments are closed.