Κλασικοί κουραμπιέδες

21 Δεκεμβρίου 2011
By
Υλικά
  • 300 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο από βαζάκι (από το ψυγείο, για να είναι κρύο και στερεοποιημένο)
  • 120 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη + αρκετή ακόμη για πασπάλισμα
  • 25 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία Βάζουμε τα αμύγδαλα στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, και τα ψήνουμε στους 160° C, στις αντιστάσεις (όχι στο γκριλ), για 7 - 8 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κοπανίζουμε σε χοντρά κομμάτια στο γουδί ή τα βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και τα περνάμε από πάνω με τον πλάστη, πιέζοντας ώστε να κομματιαστούν. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κουραμπιεδες

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας