Κλασικά ρεβύθια σούπα

6 Φεβρουαρίου 2010
By

Συστατικά:
- 250γρ ρεβίθια
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ κορν φλάουρ
- 4 κ.σ κρασί λευκο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 λεμόνια

Εκτέλεση:
1. Αποβραδίς αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό
2. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με αρκετούτσικο κρύο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου μια ωρίτσα δηλαδή. Προσέχουμε και τα ξαφρίζουμε συνέχεια για να αποφύγουμε...τις συνέπειες. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται
3. Μετά από μισή ωρίτσα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το χυμό των λεμονιών
4. Μετά από 10 λεπτά, διαλύουμε το κορν φλάουρ με το κρασί και το ρίχνουμε στα ρεβίθια
5. Όταν θα έχει περάσει τουλάχιστον μία ώρα από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα βράζουν, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σερβίρουμε

Καλή Όρεξη!!!

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Light Συνταγές


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αργυρω ρεβυθια σουπα, συνταγη ρεβυθια σουπα αργυρω, ρεβυθια αργυρω σουπα, Ρεβυθια σουπα βεφα, ρεβύθια σούπα στη χύτρα, ρεβυθια βεφα αλεξιαδου, ρεβυθια βεφας, ρεβυθια με σαλτσα befa, βεφα ρεβίθια, συνταγές με ρεβίθια της βεφας, συνταγη για ρεβυθια βεφα, ρεβυθια σουπα βεφα αλεξιαδου

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας