Κλασικά γεμιστά

28 Ιουνίου 2013
By
Τα πιο ωραία γεμιστά φτιάχνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, απλά και αγαπημένα. Συνοδεύουμε με φέτα βαρελίσια και προζυμένιο ψωμί.
Υλικά
  • 10 στρογγυλές πιπεριές για γέμισμα, μικρού μεγέθους
  • 10 ντομάτες μεσαίου μεγέθους, ώριμες και κόκκινες
  • 20 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμενος
  • 2 ματσάκια δυόσμος φρέσκος (ή μισό-μισό με βασιλικό), ψιλοκομμένα
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 λίτρο ζεστό νερό για το ρύζι
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό για το ταψί
Διαδικασία Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο τα τριμμένα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Τα σχόλια σας