Κεφτεδάκια με σάλτσα ούζου και ελιάς

21 Φεβρουαρίου 2013
By
Κεφτεδάκια με σάλτσα ούζου και ελιάς
Τι πιο μοναδικό από την ύπαρξη της μυρωδιάς του ούζου μέσα στη σάλτσα ντομάτας, που ντύνει μοναδικά τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια.

Για τα κεφτεδάκια

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ¼ κιμά χοιρινό
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τρίμμα φρυγανιάς
  • 1 αυγό
  • 50 ml γάλα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι / πιπέρι
  • Ούζο για το πλάσιμο
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 ελιές καλαμών αποπυρηνωμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 σφηνάκι Ούζο
  • 150 ml χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
  • 2 κ.σ μαϊντανός
  • 1 κ.σ βασιλικός
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ κούπα ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά και τα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: www.lovecooking.gr


GD Star Rating
loading...

Tags: , ,

Comments are closed.