Κεφτεδάκια με μελιτζάνες κοκκινιστά στο φούρνο

8 Αυγούστου 2013
By
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κεφτεδάκια με μελιτζάνες κοκκινιστά στο φούρνο
Ένα φαγάκι που μας έφτιαχνε η γιαγιά μου τα καλοκαίρια, απίστευτα νόστιμο, απλό και με εξαιρετική γεύση. Θυμίζει το μουσακά, αλλά έχει λιγότερη φασαρία, χωρίς όμως να του λείπει τίποτα σε γεύση.
Κεφτεδάκια με μελιτζάνες κοκκινιστά στο φούρνο Υλικά •     5 - 6 μελιτζάνες Για τον κιμά •     700 - 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό •     100 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο •     2 κρεμμύδια, τριμμένα ή στο μούλτι •     3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή στο μούλτι •     1 κουτ. σούπας γάλα •     2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο •     1 αυγό •     1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο •     2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο •     ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι •     ¼ κουτ. γλυκού κύμινο •     ¼ κουτ. γλυκού κάρυ •     ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο •     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη σάλτσα •     1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο •     2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες •     4 - 5 ώριμες ντομάτες, (περίπου 1 κιλό) τριμμένες ή στο μούλτι •     1 καρότο σε φέτες •     1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ •     ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο •     1 - 2 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα •     3 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα •     ¼ κ. γλ. ρίγανη ή θυμάρι •     ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο •     1 πρέζα ζάχαρη •     αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα φαγητά της γιαγιάς


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , ,

Τα σχόλια σας