Κεφτέδες με φρέσκο και ξερό κρεμμύδι και άνηθο

26 Απριλίου 2013
By
Τι καλύτερο από τα φρεσκοτηγανισμένα κεφτεδάκια της Νίκης Χρυσανθίδου και μια τηγανιά πατάτες.
Υλικά
Για το μείγμα του κιμά
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (κατά προτίμηση από ελιά)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
  • το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας «φύλλα» άνηθου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 φέτες ψωμί, μουσκεμένες και καλά στυμμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 250 ml ελαιόλαδο (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε σησαμέλαιο για χρυσαφένιο χρώμα και διαφορετικό άρωμα)
Διαδικασία Κεφτέδες: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, τρίβουμε το ψωμί με τα δάχτυλά μας και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Τα σχόλια σας