Κεμπάπ με πίτες

20 Νοεμβρίου 2011
By

Υλικά

1 κ κιμάς αρνίσιος και μοσχαρίσιος μαζί 2 κρεμμύδια τριμμένα 1 πιπεριά Φλωρίνης αλεσμένη 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 2 κ.σ. ξύδι 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1/2 φλ. τσαγιού νερό 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό αλάτι πιπέρι πίτες

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το μείγμα για κεμπάπ στο γάντζο του μίξερ για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Τοποθετούμε στον κάδο τον κιμά τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξίδι,
το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Λίγο λίγο ρίχνουμε και το νερό. Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς μέχρι ν’ ασπρίσει
ο κιμάς από το ζύμωμα. Τον βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί
για 2 ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια δίνουμε μακρόστενο σχήμα στα κεμπάπ και τα ψήνουμε στη σχάρα,
για 8΄-10΄ κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής από την Ελλάδα


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μπιφτεκια κεμπαπ, μπιφτεκια σχαρας αργυρω, μπιφτεκι κεμπαπ, κεμπαπ συνταγη τουρκικη, τουρκικο κεμπαπ συνταγες, το καλυτερο κεμπαπ συνταγη, κεμπαπ συνταγες, μπιφτεκια κεμπαπ συνταγη, πικαντικοι μεζεδες, κεμπαπ στα καρβουνα, syntages gia kebap, κεμπαπ σχαρας, σπιτικα κεμπαπ, κεμπσπ, syntages kebap, συνταγες για κεμπαπ, συνταγες για κεμπαμπ, syntagi kebab, κεμπαμπ συνταγη, κεμπαπ καρβουνα τουρκικο, κεμπαπ μεαρνισιο κιμασ, κεμπαπ σπιτικα, ΚΙΜΑΣ ΚΕΜΠΑΠ, κεπαπ κοτοπουλο

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας