Καρότο + ταχίνι + σουσάμι = Καροτοπιτάκια

13 Μαρτίου 2015
By
Υλικά για περίπου 18 κομμάτια ένα επιλέξετε ένα μεσαίο μέγεθος ή 20 - 22 κομμάτια εάν τα κάνετε μικρότερα, οπότε τότε το φύλλο σας θα το κόψετε σε 4 λωρίδες και όχι 3 όπως έκανα εγώ.
  • 4 μεγάλα χοντρά καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη.
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο ελαφρύ,
  • 1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο,
  • 1/3 κοφτό κουταλάκι σκόνη κουρκουμά,
  • 1/3 κουταλάκι κοφτό μείγμα πιπεριών τριμμένων,
  • 1/3 κουταλάκι αλάτι,
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι με την φλούδα του,
  • 3 κουταλιές ταχίνι άγλυκο,
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 1/2 κουταλάκι δυόσμο αποξηραμένο ή φρέσκο ψιλοκομμένο εάν έχετε,
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό,
  • 3 κουταλιές της σούπας ρύζι (κατά προτίμηση κάποιο που να βράζει γρήγορα)
  • και τέλος, 450 γραμ. φύλλο κρούστας,
  • συν 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο για την επάλειψη των φύλλων.
Αρχικά έπλυνα τα καρότα, τα καθάρισα και τα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Aroma Vanillias


GD Star Rating
loading...

Tags:

Τα σχόλια σας