Καρυδόπιτα Ζακύνθου

8 Νοεμβρίου 2011
By

ΥΛΙΚΑ

12 φλιτζάνια του καφέ καρύδι
12 φλιτζάνια του καφέ φρυγανιά κοπανισμένη
10 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Κανέλα και γαρίφαλα σε σκόνη
14 αυγά

Υλικά για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη,χωριστά τα ασπράδια μαρέγκα
και τα αδειάζουμε τα δυο σε μια λεκάνη.
Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και τα προσθέτουμε στη λεκάνη.
Ρίχνουμε κανέλα,γαρίφαλα,τη φρυγανιά λίγη-λίγη και τα ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε για αρχή στους 250 βαθμούς και αργότερα στους 150 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει,βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και περιχύνουμε
το γλυκό με το σιρόπι.
Αφήνουμε να πιει η καρυδόπιτα το σιρόπι,την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Note: There is a print ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Syntagies.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

καρυδοπιτα νηστισιμη με σιροπι, καρυδοπιτα με ινδοκαρυδο, νηστισιμη καρυδοπιτα με σιροπι, καρυδοπιτα με καρυδα, νηστισιμη καρυδοπιτα με ινδοκαρυδο, συνταγη για καρυδοπιτα με καρυδα, καρυδοπιτα νηστισιμη με καρυδα, καρυδοπιτα νηστησιμη με καρυδα, νηστισιμη καρυδοπιτα σιροπιαστη, συνταγες για καρυδοπιτα με καρυδα, καρυδοπιτα σιροπιαστη με καρυδα

Tags: , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading