Καραμελωμένο χοιρινό κότσι στη γάστρα

17 Δεκεμβρίου 2015
By
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ Υλικά για την άλμη:  1)      5-6 γεμάτες κουταλιές της σούπας χοντρό μαγειρικό αλάτι 2)      Άφθονο νερό Υλικά για το άλειμμα του χοιρινού: 1)      1/3 φλιτζάνι του τσαγιού πετιμέζι 2)      1/3 φλιτζάνι του τσαγιού μουστάρδα πικάντικη (Ντιζόν) 3)      1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 4)      2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 5)      1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 6)      3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο με την πρέσα σκόρδου 7)      1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό 8)      ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι Υλικά για το ψήσιμο του κρέατος:  1)      2 κότσια χοιρινά από μπούτι 2)      8 καρφιά γαρίφαλο 3)      8 κόκκους μπαχάρι 4)      2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 5)      1 ξύλο κανέλας 6)      1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί 7)      Τη φλούδα από ένα μεγάλο ακέρωτο πορτοκάλι Μέθοδος:  Το προηγούμενο βράδυ: Πλένουμε τα κότσια καλά. Παίρνουμε  τη ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Food for thought


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , ,

Τα σχόλια σας