Καπόνι ψητό γεμιστό

29 Δεκεμβρίου 2011
By

Υλικά...1 κοκοράκι ή μια μικρή γαλοπούλα ελεύθερης βοσκής, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, 1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο λευκό, 1 σκόρδο, οι σκελίδες ξεφλουδισμένες και τσακισμένες με τη λάμα μαχαιριού, 1κουταλιά σούπας βούτυρο, 1 ½ κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, 180 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες, 750 γρ. λουκάνικο χοιρινό, δίχως το φλούδι του, 1 καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια.


Εκτέλεση... Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C. ξεπλύντε το καπόνι και με χαρτί κουζίνας σκουπίστε το μέσα-έξω. Αλείψτε με 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, βάλτε μπόλικο αλάτι και πιπέρι. κόψτε το ψωμί σε χοντρές φέτες. Με 1 σκελίδα σκόρδο, τρίψτε μέσα-έξω τη μια πλευρά του ψωμιού και8 πετάξτε τη σκελίδα. Αλείψτε το ψωμί με μπόλικο ελαιόλαδο και με όσο χωράει γεμίστε καλά το εξωτερικό του κοτόπουλου. Απλώστε το υπόλοιπο ψωμί σε ρηχό ταψί και από πάνω βάλτε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδο. Τοποθετήστε το καπόνι σε σχάρα στο φούρνο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

καπονι ψητο, ψαρι καπονι συνταγες, καπόνι γεμιστό, ψαρι καπονι, καπονια ψαρια, ψάρι καπόνι μαγειρική, πως καθαριζουμε τα καπονια ψαρια, καπονι ψαρι σχαρα, καπονι ψαρι 5 κιλα, καπονι τηγανητο, καπονι σχαρα, καπονι στο φουρνο, καπονι μαγειρεμα, καπονι

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading