Καλιτσούνια Στειακά ανεβατά

13 Νοεμβρίου 2010
By
Για τη ζύμη χρειαζόμαστε
• 3 κιλά αλεύρι.
• 3 ποτήρια Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
• 4 αυγά
• 3 ποτήρια ζάχαρη.
• 6 κουταλιές της σούπας μαγιά μπύρας (ή προζύμι).
• 1 ½ ποτήρι νερό.

Για τη γέμιση χρειαζόμαστε:
• 2 κιλά μυζήθρα (τριμμένη)
• 1 κιλό ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• Λίγη κανέλα

Εκτέλεση σε δέκα βήματα:

1.Διαλύομε τη μαγιά σε 1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό.

2.Προσθέτομε λίγο αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός και αφήνομε το προζύμι να ανέβει. 3.Προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το αφήνουμε να ανέβει.

4.Την τρίτη φορά προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά, τα ζυμώνομε όλα μαζί και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.

5.Για την γέμιση ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

6.Ανοίγουμε λεπτό φύλλο σε μέγεθος μικρού πιάτου.

7.Στη μέση κάθε φύλλου βάζουμε μια κουταλιά από ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Lavender & Vegera- Zaros


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

καλτσουνια με προζυμι, καλιτσουνια ανεβατα, καλιτσουνια με προζυμι, καλτσουνια ανεβατα, ανεβατα καλτσουνια αργυρω, Καλητσουνια, τυροπιτακια ανεβατα, συνταγη για ανεβατα καλτσουνια, καλτσουνια ανεβατα βεφας, καλτσουνια ανεβατα αργυρω, anebata kalitsounia, ανεβατα προζυμι νηστισιμα, ανεβατα νηστισιμα, τυροπιτακια ανεβατα φουρνου

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading