Καλαμάρια γεμιστά

21 Νοεμβρίου 2011
By

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καλαμαράκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένος
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κιλό ντομάτες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
50 γρ. κουκουνάρια
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 λεμόνι
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό αρετσίνωτο
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από μελάνι,μάτια και κόκαλο.
Ξεκολλάμε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάδι και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το μαϊντανό,τα πλοκάμια,1 φλιτζάνι νερό και τις μισές ντομάτες ψιλοκομμένες,αλάτι-πιπέρι
και τα αφήνουμε να σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα πλοκάμια.
Προς το τέλος ρίχνουμε τα κουκουνάρια και το ρύζι.
Γεμίζουμε προσεχτικά με κουταλάκι τα καλαμάρια με τη γέμιση που ετοιμάσαμε και ράβουμε με κλωστή ή
τα ενώνουμε με ξύλο (σουβλάκι) για να μην αδειάσουν στο μαγείρεμα.
Σε ένα τηγάνι καίμε το λάδι και τα τηγανίζουμε ελαφρά να πάρουν χρώμα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,τα περιχύνουμε με το κρασί,με το χυμό λεμονιού,τις υπόλοιπες ντομάτες
και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Syntagies.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ακης πετρετζικης καλαμαρακια, καλαμαράκια με ρύζι ακης, ακης πετρετζικης καλαμαρακια γεμιστα, καλαμαρακια γεμιστα ακης, Kαλαμαρια γεμιστά, καλαμαρι ακης πετρετζικης

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας