Καγιανάς με σύγκλινο

6 Σεπτεμβρίου 2011
By
Είμαι αυτές τις ημέρες στη Μεσσηνία, και πιο συγκεκριμένα στην Κορώνη. Σε αυτά τα πανέμορφα μέρη δεν θα απολαύσετε μόνο το μπάνιο στις απίσtευτες παραλίες και τον καφέ στα γραφικά καφενεδάκια, αλλά συνάμα θα ευχαριστηθείτε το καλό φαγητό. Χθες βρέθηκα στην Φοινικούντα, στην ταβέρνα Έλενα, εκπληκτικό μαγαζί, με χρόνια ιστορία, που σας παρακαλώ ειλικρινά να επισκεφθείτε. Εκεί έφαγα τον Καγιανά. Ποιός είπε ότι το καλό φαγητό είναι το ακριβό, το εξεζητημένο, το περίπλοκο. Απλό, σύντομο στην εκτέλεση, ελληνικό έδεσμα, γευστικό και προκλητικό στους γευστικούς κάλυκες, ένα ποίημα να το γευτείς το καλοκαιράκι με παγωμένη μπυρίτσα και μπόλικο φρέσκο ψωμάκι για το βούτημα στην γευστική σαλτσούλα. Δεν ξέρω ειλικρινά, τί άλλο να γράψω για να σας πείσω. Η δοκιμή φτάνει....




ΥΛΙΚΑ:
 (για 4 άτομα)

8 αυγά
4 ώριμες βιολογικές ντομάτες
400γρ. σύγκλινο (αν μπορείτε να βρείτε "Τσικάκης- Γιαννόπουλος" θα πάθετε)
3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
ελάχιστο αλάτι
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Maroulita


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

καγιανας με συγκλινο

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας