Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

20 Μαΐου 2011
By
Παραλλαγή συνταγής παραδοσιακού κέικ. Η αρχική συνταγή είναι από το σακουλάκι της κόκκινης φαρίνας Γιώτης με τίτλο «κέικ παραδοσιακό».

Κέικ χωρίς γλουτένη

Υλικά
  • 1 σακούλα φαρίνα Γιώτης (εγώ έβαλα περίπου 1,5 κιλό αλεύρι ντίγκελ)
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γρ.) ή μαργαρίνη (έβαλα φυτικό)
  • 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γρ.)
  • 4-5 αυγά
  • 1 1/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα (260 κ.εκ.) (εγώ έβαλα κατσικίσιο γάλα γιατί έχουμε αλλεργία και στο γάλα αγελάδος.)
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζεται το χτύπημα για  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: netlife.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με αλευρι ντινκελ, κεικ με αλευρι ζεας, συνταγες με ντινκελ, αλευρι ντινκελ συνταγες, κεικ με ντινκελ, κεικ χωρις γλουτενη, τσουρεκι με αλευρι ζεας, κεικ ζεας, κουλουρακια χωρισ γλουτενη, κουλουρακια με αλευρι ντινκελ, μπισκοτα με ντινκελ, βασιλοπιτα χωρις γλουτενη, συνταγη για κεικ με αλευρι ντινκελ, μελομακαρονα χωρις γλουτενη, κεικ χωρις γλουτενη με ντινκελ, κεικ αλευρι ζεασ, κεικ με αλευρι ζεα, συνταγες για κεικ με αλευρι ζεας, ΚΕΙΚ ΜΕ ΖΕΑΣ, γλυκα με αλευρι ντινκελ, αλευρι γιωτης, συνταγη για κεικ μα αλευρι ζεας, κουλουράκια πασχαλινά χωρις γλουτένη, κουλουρακια με αλευρι ζεα, σταφιδοψωμο με αλευρι ζεας, κουλουρακια αφρατα με ζεας, μελομακαρονα με αλευρι χωρις γλουτενη, τσουρεκια ντινκελ, συνταγες κεικ με αλευρι ζεας, κουλουρακια πασχαλινα με αλευρι ζεασ, συνταγη ντινκελ, φαρινα χωρις γλουτενη, συνταγη κεικ με αλευρι ζεας, συνταγη για κεικ με αλευρι ζεας, πασχαλινά κουλουράκια με ντινκελ, συνταγη κεικ με αλευρι ντινκελ, νηστισιμα με αλευρι ντιγκελ, ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ, κουλουρακια πορτοκαλιου με φαρινα, συνταγες dinkel

Tags: ,

One Response to Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

  1. Xara on 30 Δεκεμβρίου 2013 at 2:55 μμ

    το αλεύρι ντιγκελ έχει γλουτενη αν και πολύ λιγότερη από τα άλλα.Απαγορεύετε για τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη και κάνουν δίαιτα χωρίς γλουτένη. Δεν πρέπει να το αποκαλούμε αλεύρι χωρίς γλουτένη, αλλά αλεύρι με λιγότερη γλουτένη. Ακόμα και η λίγη γλουτένη μπορεί να κάνει κακό σε ένα άτομο με κοιλιοκάκη. Θα σας παρακαλούσα να αλλάξετε τον τίτλο σας σε κέικ με λιγότερη γλουτένη. αν θέλετε μπορείτε να ενημερωθείτε στην Ομοσπονδία αρτοποιών Ελλάδος. Ευχαριστώ

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading