Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

20 Μαΐου 2011
By
Παραλλαγή συνταγής παραδοσιακού κέικ. Η αρχική συνταγή είναι από το σακουλάκι της κόκκινης φαρίνας Γιώτης με τίτλο «κέικ παραδοσιακό».

Κέικ χωρίς γλουτένη

Υλικά
  • 1 σακούλα φαρίνα Γιώτης (εγώ έβαλα περίπου 1,5 κιλό αλεύρι ντίγκελ)
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γρ.) ή μαργαρίνη (έβαλα φυτικό)
  • 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γρ.)
  • 4-5 αυγά
  • 1 1/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα (260 κ.εκ.) (εγώ έβαλα κατσικίσιο γάλα γιατί έχουμε αλλεργία και στο γάλα αγελάδος.)
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζεται το χτύπημα για  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: netlife.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με αλευρι ντινκελ, κεικ με αλευρι ζεας, συνταγες με ντινκελ, αλευρι ντινκελ συνταγες, κεικ με ντινκελ, τσουρεκι με αλευρι ζεας, κεικ χωρις γλουτενη, κεικ ζεας, κουλουρακια με αλευρι ντινκελ, κουλουρακια χωρισ γλουτενη, μπισκοτα με ντινκελ, βασιλοπιτα χωρις γλουτενη, syntages farinap, αλευρι ντινκελ χωρις γλουτενη, συνταγεσ χωρισ γλουτενη και γαλα, συνταγη για κεικ με αλευρι ντινκελ, μελομακαρονα χωρις γλουτενη, συνταγες για κεικ με αλευρι ζεας, γλυκα με αλευρι ντινκελ, ΚΕΙΚ ΜΕ ΖΕΑΣ, κουλουρακια ντινκελ, κεικ με αλευρι ζεας συνταγες, ντίγκελ, μπισκοτα χωρισ γλουτενη συνταγεσ, αλευρι γιωτης, συνταγες με αλευρι ζεας κουλουρακια, συνταγες κεικ χωρις γαλα, ντίνκελ γλυκά, συνταγες με αλευρι χωρις γλουτενη, συνταγη για κεικ μα αλευρι ζεας, κεικ ντινκελ, κουλουρακια αφρατα με ζεας, μελομακαρονα με αλευρι χωρις γλουτενη, μελομακαρονα με φαρινα, κεικ με αλευρι ζεα, συνταγη ντινκελ, φαρινα χωρις γλουτενη, κουλουρακια με αλευρι ζεα, κουλουρακια με αλευρι και γαλα, τσουρεκια ντινκελ

Tags: ,

One Response to Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

  1. Xara on 30 Δεκεμβρίου 2013 at 2:55 μμ

    το αλεύρι ντιγκελ έχει γλουτενη αν και πολύ λιγότερη από τα άλλα.Απαγορεύετε για τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη και κάνουν δίαιτα χωρίς γλουτένη. Δεν πρέπει να το αποκαλούμε αλεύρι χωρίς γλουτένη, αλλά αλεύρι με λιγότερη γλουτένη. Ακόμα και η λίγη γλουτένη μπορεί να κάνει κακό σε ένα άτομο με κοιλιοκάκη. Θα σας παρακαλούσα να αλλάξετε τον τίτλο σας σε κέικ με λιγότερη γλουτένη. αν θέλετε μπορείτε να ενημερωθείτε στην Ομοσπονδία αρτοποιών Ελλάδος. Ευχαριστώ

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading