Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

20 Μάϊος 2011
By
Παραλλαγή συνταγής παραδοσιακού κέικ. Η αρχική συνταγή είναι από το σακουλάκι της κόκκινης φαρίνας Γιώτης με τίτλο «κέικ παραδοσιακό».

Κέικ χωρίς γλουτένη

Υλικά
  • 1 σακούλα φαρίνα Γιώτης (εγώ έβαλα περίπου 1,5 κιλό αλεύρι ντίγκελ)
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γρ.) ή μαργαρίνη (έβαλα φυτικό)
  • 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γρ.)
  • 4-5 αυγά
  • 1 1/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα (260 κ.εκ.) (εγώ έβαλα κατσικίσιο γάλα γιατί έχουμε αλλεργία και στο γάλα αγελάδος.)
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζεται το χτύπημα για  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: netlife.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με αλευρι ντινκελ, κεικ με αλευρι ζεας, συνταγες με ντινκελ, αλευρι ντινκελ συνταγες, κεικ με ντινκελ, κεικ χωρις γλουτενη, τσουρεκι με αλευρι ζεας, κεικ ζεας, κουλουρακια χωρισ γλουτενη, κουλουρακια με αλευρι ντινκελ, βασιλοπιτα χωρις γλουτενη, κουλουράκια πασχαλινά χωρις γλουτένη, σταφιδοψωμο με αλευρι ζεας, αλευρι ζεας βασιλοπιττα, ντιγκελ κεικ, τσουρεκι με ζεα, κουλουρακια βανιλιας με ντινκελ, kritsinis dietis me zeas, αλευρι dinkel, συνταγες με αλεύρι ντιγκελ, συνταγες για γλυκα με αλευρι ζεας, αλευρι ζεας συνταγες αργυρω, πασχαλινα κουλουρακια με αλευρι ζεας, ντινκελ, κεικ διαιτης με αλευρι ζεας, μπισκοτα με ζεα, ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΧΩΡΙς ΓΛΟΥΤΕΝΗ, μελομακαρονα με μελι κ αλευρι ντινκελ, κριτσινια με αλευρι ζεα, κριτσινια dinkel, κρεας με γλουτενη, κεικ με αλευρι ζεας συνταγες, κεικ σοκολατας νε αλευρι ζεας, cache:itELPWa8mFsJ:syntages nets gr/sintages-mageirikis/χωριάτικη-τάρτα-με-αλευρι-σίκαλης-λαχ/

Tags: ,

One Response to Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

  1. Xara on 30 Δεκεμβρίου 2013 at 2:55 μμ

    το αλεύρι ντιγκελ έχει γλουτενη αν και πολύ λιγότερη από τα άλλα.Απαγορεύετε για τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη και κάνουν δίαιτα χωρίς γλουτένη. Δεν πρέπει να το αποκαλούμε αλεύρι χωρίς γλουτένη, αλλά αλεύρι με λιγότερη γλουτένη. Ακόμα και η λίγη γλουτένη μπορεί να κάνει κακό σε ένα άτομο με κοιλιοκάκη. Θα σας παρακαλούσα να αλλάξετε τον τίτλο σας σε κέικ με λιγότερη γλουτένη. αν θέλετε μπορείτε να ενημερωθείτε στην Ομοσπονδία αρτοποιών Ελλάδος. Ευχαριστώ

Τα σχόλια σας