Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

20 Μαΐου 2011
By
Παραλλαγή συνταγής παραδοσιακού κέικ. Η αρχική συνταγή είναι από το σακουλάκι της κόκκινης φαρίνας Γιώτης με τίτλο «κέικ παραδοσιακό».

Κέικ χωρίς γλουτένη

Υλικά
  • 1 σακούλα φαρίνα Γιώτης (εγώ έβαλα περίπου 1,5 κιλό αλεύρι ντίγκελ)
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γρ.) ή μαργαρίνη (έβαλα φυτικό)
  • 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γρ.)
  • 4-5 αυγά
  • 1 1/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα (260 κ.εκ.) (εγώ έβαλα κατσικίσιο γάλα γιατί έχουμε αλλεργία και στο γάλα αγελάδος.)
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζεται το χτύπημα για  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: netlife.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με αλευρι ντινκελ, κεικ με αλευρι ζεας, συνταγες με ντινκελ, αλευρι ντινκελ συνταγες, κεικ με ντινκελ, κεικ χωρις γλουτενη, τσουρεκι με αλευρι ζεας, κεικ ζεας, κουλουρακια χωρισ γλουτενη, κουλουρακια με αλευρι ντινκελ, βασιλοπιτα χωρις γλουτενη, συνταγη για κεικ με αλευρι ντινκελ, κριτσινια με αλευρι ζεας, κεικ με αλευρι ζεα, ΚΕΙΚ ΜΕ ΖΕΑΣ, κεικ χωρις γλουτενη με ντινκελ, κεικ αλευρι ζεασ, συνταγη για κεικ μα αλευρι ζεας, φαρινα χωρις γλουτενη, κουλουρακια με αλευρι ζεα, συνταγη για κεικ με αλευρι ζεας, κουλουράκια πασχαλινά χωρις γλουτένη, συνταγες κεικ με αλευρι ζεας, συνταγη κεικ με αλευρι ζεας, κουλουρακια πασχαλινα με αλευρι ζεασ, κουλουρακια αφρατα με ζεας, τσουρεκια ντινκελ, σταφιδοψωμο με αλευρι ζεας, συνταγη κεικ με αλευρι ντινκελ, συνταγες χωρις γλουτενη γαλα κ αυγα, πασχαλινά κουλουράκια με ντινκελ, κουλουρακια πορτοκαλιου με φαρινα, συνταγες γλυκων με ζεας, συνταγες dinkel, μελομακαρονα με αλευρι ζεας, μπισκοτα ντινκελ, ντινκελ, μπισκοτακια ζεας, κεικ με αλευρι φαρινα, ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Tags: ,

One Response to Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

  1. Xara on 30 Δεκεμβρίου 2013 at 2:55 μμ

    το αλεύρι ντιγκελ έχει γλουτενη αν και πολύ λιγότερη από τα άλλα.Απαγορεύετε για τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη και κάνουν δίαιτα χωρίς γλουτένη. Δεν πρέπει να το αποκαλούμε αλεύρι χωρίς γλουτένη, αλλά αλεύρι με λιγότερη γλουτένη. Ακόμα και η λίγη γλουτένη μπορεί να κάνει κακό σε ένα άτομο με κοιλιοκάκη. Θα σας παρακαλούσα να αλλάξετε τον τίτλο σας σε κέικ με λιγότερη γλουτένη. αν θέλετε μπορείτε να ενημερωθείτε στην Ομοσπονδία αρτοποιών Ελλάδος. Ευχαριστώ

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading