Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

20 Μαΐου 2011
By
Παραλλαγή συνταγής παραδοσιακού κέικ. Η αρχική συνταγή είναι από το σακουλάκι της κόκκινης φαρίνας Γιώτης με τίτλο «κέικ παραδοσιακό».

Κέικ χωρίς γλουτένη

Υλικά
  • 1 σακούλα φαρίνα Γιώτης (εγώ έβαλα περίπου 1,5 κιλό αλεύρι ντίγκελ)
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γρ.) ή μαργαρίνη (έβαλα φυτικό)
  • 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γρ.)
  • 4-5 αυγά
  • 1 1/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα (260 κ.εκ.) (εγώ έβαλα κατσικίσιο γάλα γιατί έχουμε αλλεργία και στο γάλα αγελάδος.)
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζεται το χτύπημα για  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: netlife.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με αλευρι ντινκελ, κεικ με αλευρι ζεας, συνταγες με ντινκελ, αλευρι ντινκελ συνταγες, κεικ με ντινκελ, κεικ χωρις γλουτενη, τσουρεκι με αλευρι ζεας, κεικ ζεας, κουλουρακια με αλευρι ντινκελ, κουλουρακια χωρισ γλουτενη, βασιλοπιτα χωρις γλουτενη, συνταγη για κεικ με αλευρι ντινκελ, κουλουρακια με αλευρι ζεα, κριτσινια με αλευρι ζεας, ΚΕΙΚ ΜΕ ΖΕΑΣ, κεικ αλευρι ζεασ, κεικ χωρις γλουτενη με ντινκελ, κεικ με αλευρι ζεα, φαρινα χωρις γλουτενη, συνταγη για κεικ μα αλευρι ζεας, σταφιδοψωμο με αλευρι ζεας, κουλουρακια πασχαλινα με αλευρι ζεασ, συνταγη για κεικ με αλευρι ζεας, κουλουράκια πασχαλινά χωρις γλουτένη, συνταγη κεικ με αλευρι ζεας, κουλουρακια αφρατα με ζεας, τσουρεκια ντινκελ, ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ, μελομακαρονα με αλευρι ζεας, συνταγες γλυκων με ζεας, συνταγες dinkel, πασχαλινά κουλουράκια με ντινκελ, συνταγες χωρις γλουτενη γαλα κ αυγα, κουλουρακια πορτοκαλιου με φαρινα, ντινκελ, μπισκοτακια ζεας, μπισκοτα ντινκελ, αλευρι ζεα συνταγεσ, γλυκο με ντινκελ, βασιλοπιτα με ζεα

Tags: ,

One Response to Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

  1. Xara on 30 Δεκεμβρίου 2013 at 2:55 μμ

    το αλεύρι ντιγκελ έχει γλουτενη αν και πολύ λιγότερη από τα άλλα.Απαγορεύετε για τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη και κάνουν δίαιτα χωρίς γλουτένη. Δεν πρέπει να το αποκαλούμε αλεύρι χωρίς γλουτένη, αλλά αλεύρι με λιγότερη γλουτένη. Ακόμα και η λίγη γλουτένη μπορεί να κάνει κακό σε ένα άτομο με κοιλιοκάκη. Θα σας παρακαλούσα να αλλάξετε τον τίτλο σας σε κέικ με λιγότερη γλουτένη. αν θέλετε μπορείτε να ενημερωθείτε στην Ομοσπονδία αρτοποιών Ελλάδος. Ευχαριστώ

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading