Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

20 Μαΐου 2011
By
Παραλλαγή συνταγής παραδοσιακού κέικ. Η αρχική συνταγή είναι από το σακουλάκι της κόκκινης φαρίνας Γιώτης με τίτλο «κέικ παραδοσιακό».

Κέικ χωρίς γλουτένη

Υλικά
  • 1 σακούλα φαρίνα Γιώτης (εγώ έβαλα περίπου 1,5 κιλό αλεύρι ντίγκελ)
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γρ.) ή μαργαρίνη (έβαλα φυτικό)
  • 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γρ.)
  • 4-5 αυγά
  • 1 1/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα (260 κ.εκ.) (εγώ έβαλα κατσικίσιο γάλα γιατί έχουμε αλλεργία και στο γάλα αγελάδος.)
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζεται το χτύπημα για  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: netlife.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με αλευρι ντινκελ, κεικ με αλευρι ζεας, συνταγες με ντινκελ, αλευρι ντινκελ συνταγες, κεικ χωρις γλουτενη, τσουρεκι με αλευρι ζεας, κεικ με ντινκελ, κεικ ζεας, κουλουρακια με αλευρι ντινκελ, κουλουρακια χωρισ γλουτενη, μπισκοτα με ντινκελ, βασιλοπιτα χωρις γλουτενη, syntages farinap, συνταγη για κεικ με αλευρι ντινκελ, μελομακαρονα χωρις γλουτενη, ΚΕΙΚ ΜΕ ΖΕΑΣ, γλυκα με αλευρι ντινκελ, κεικ με αλευρι ζεας συνταγες, ντίγκελ, κεικ ντινκελ, συνταγες για κεικ με αλευρι ζεας, συνταγη για κεικ μα αλευρι ζεας, συνταγες κεικ χωρις γαλα, συνταγες με αλευρι ζεας κουλουρακια, αλευρι γιωτης, κεικ με αλευρι ζεα, κουλουρακια αφρατα με ζεας, κουλουρακια με αλευρι ζεα, κουλουρακια με αλευρι και γαλα, συνταγη ντινκελ, συνταγη κεικ με αλευρι ζεας, συνταγες κεικ με αλευρι ζεας, μελομακαρονα με φαρινα, μελομακαρονα με αλευρι χωρις γλουτενη, φαρινα χωρις γλουτενη, κουλουράκια πασχαλινά χωρις γλουτένη, κουλουρακια πασχαλινα με αλευρι ζεασ, τσουρεκια ντινκελ, dinkel αλεύρι, κεικ αλευρι ζεασ

Tags: ,

One Response to Κέικ με αλεύρι ντίγκελ – Κέικ χωρίς γλουτένη

  1. Xara on 30 Δεκεμβρίου 2013 at 2:55 μμ

    το αλεύρι ντιγκελ έχει γλουτενη αν και πολύ λιγότερη από τα άλλα.Απαγορεύετε για τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη και κάνουν δίαιτα χωρίς γλουτένη. Δεν πρέπει να το αποκαλούμε αλεύρι χωρίς γλουτένη, αλλά αλεύρι με λιγότερη γλουτένη. Ακόμα και η λίγη γλουτένη μπορεί να κάνει κακό σε ένα άτομο με κοιλιοκάκη. Θα σας παρακαλούσα να αλλάξετε τον τίτλο σας σε κέικ με λιγότερη γλουτένη. αν θέλετε μπορείτε να ενημερωθείτε στην Ομοσπονδία αρτοποιών Ελλάδος. Ευχαριστώ

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading