Κέικ αμυγδάλου με νεκταρίνια

28 Αυγούστου 2012
By

Αξιοποιούμε τα νεκταρίνια και φτιάχνουμε ένα ιδιαίτερο και εύκολο κέικ αμυγδάλου.

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τα 100 γρ. λευκής ζάχαρης μέχρι να «ασπρίσει» το μείγμα. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού.

 

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα λείο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος ρίχνουμε και την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη).

 

Στρώνουμε το μείγμα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Comments are closed.