Ιταλικό ριζότο

5 Φεβρουαρίου 2012
By

Το Ριζότο είναι ιταλικό φαγητό που απαιτεί ιδιαίτερο τρόπο μαγειρέματος και δεν πρέπει να συγχέεται με διάφορα .....πιλάφια.

Προϋποθέτει βέβαια συγκεκριμένο τύπο ρυζιού (arborio) όμως μια και δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί παρά μόνο σε ειδικά μαγαζιά,

το ρύζι τύπου round grain μας κάνει μιά χαρά.

Υλικά:

2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 πράσο ( μόνο το άσπρο μέρος ) 2 πράσινες πιπεριές
1 ποτήρι λευκό κρασί 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη 3/4 ποτηριού ρύζι arborio ή round grain ( τύπος ρυζιού, θα το δούμε παρακάτω ) 1 λίτρο περίπου ζεστό νερό οπου έχουμε διαλύσει ένα κύβο κοτόσουπας, βοδινό ή και λαχανικών 1 μπωλάκι τριμμένο τυρί ή παρμεζάνα
Τρόπος Παρασκευής
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και έχοντας λυώσει το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε και το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς για άλλα 4 λεπτά. Έχουμε δίπλα μας το ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: KOMOTHNH - ΣΥΝΤΑΓΕΣ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ριζοτο μπαρμπαριγου, ριζοτο λαχανικων, ρυζι αρμποριο, ρυζι αρμποριο ριζοτο, συνταγη για ρυζι αρμποριο, arborio ρυζι συνταγες, ΙΤΑΛΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ, ιταλικα ριζοτο, ιταλικο ριζοτο, συνταγη ριζοτο μπαρμπαριγου, αρμποριο καρολινα, ρυζοτο με γαριδες ιταλικο, ρυζοτο κλασικο ιταλικο, ρυζοτο ιταλικο, αρμποριο μανιταρια αργυρω, αρμποριο συνταγη, το κλασικο ιταλικο ριζοτο

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading