ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΛΜΑ

26 Νοεμβρίου 2011
By
 

Λάχανο ντολμάδες με κιμά και το ρύζι είναι καλυμμένα με ένα παραδοσιακό αυγολέμονο (αυγολέμονο) σάλτσα. Συμβατική ελληνική σοφία είναι ότι το καλύτερο λάχανο μπορεί να βρεθεί μετά το πρώτο παγετό, έτσι όλες τις εκδόσεις του λάχανο ντολμάδες είναι τα αγαπημένα του χειμώνα.
Στη Βόρεια Ελλάδα, γεμιστό λάχανο ονομάζεται γιαπράκια (γιαπράκια, γίνονται με λάχανο και χοιρινό , και είναι ένα παραδοσιακό πιάτο των Χριστουγέννων.

Αυτή η απλούστερη έκδοση μπορεί επίσης να γίνει με μεγάλα  φύλλα μαρουλιού, ή κινέζικο λάχανο.

===================ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΛΜΑ'Ελλάδα' και 'Ντολμάς' είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες.
Κάνοντας μια πρόχειρη ιστορική επισκόπηση, παρατηρούμε πως η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά στο ντολμά βρίσκεται στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα, όπου η θεά Ήρα απεικονίζεται να τρώει κρυφά ντολμαδάκια από μια κατσαρόλα και με ένοχο βλέμμα να κοιτάζει πίσω της μη τη δει κανείς.

Στην αρχαία Αθήνα οι σοφιστές επέμεναν πως δεν υπάρχει μια και μοναδική συνταγή για ντολμαδάκια. Προέτρεπαν τους ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γλυκο ντολμα

Tags:

Τα σχόλια σας