Θαλασσινή Παέγια (Paella marinera) !!!

20 Μαρτίου 2009
By
Υλικά
  • 400 γρ. φρέσκιες γαρίδες
  • ½ κιλό καλαμαράκια
  • ½ κιλό μύδια
  • Μισό κιλό ρύζι μπονέτ
  • 1 κρεμμύδι
  • Ντοματοπελτέ
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Σαφράν
  • Αλάτι
Διαδικασία To εθνικό φαγητό των Ισπανών με καταγωγή από τη Βαλένθια και στάνταρ συστατικά: το ρύζι, το σαφράν και το παρθένο ελαιόλαδο. Το όνομά του προέρχεται από το σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύεται, "paellera" που είναι ένα ρηχό, επίπεδο, πλατύ τηγάνι με χοντρά τοιχώματα και με δύο χερούλια στο πλάι, αντί για ένα. Σε αυτό λοιπόν, το τηγάνι (ή σε παρόμοιο) βάζουμε ελαιόλαδο, μέχρι να καλύψουμε τον πάτο του σκεύους και τσιγαρίζουμε τα ψιλoκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα. Όταν μαραθούν προσθέτουμε την πιπεριά, κομμένη σε λεπτές ροδέλες και μαζί, μία κ.σ. ντοματοπελτέ. Στη συνέχεια βάζουμε τα καλαμαράκια, το ρύζι, λίγο σαφράν, που έχουμε αραιώσει σε ζεστό νερό, αλάτι και το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Για να μην κολλήσει το ρύζι μας, βάζουμε στο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΨΑΡΟΤΟΠΟΣ (Fishplace)


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

παεγια θαλασσινων αργυρω

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας