Η ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ ΤΗΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

18 Απριλίου 2011
By
Την Μ. Εβδομάδα τηρείται αυστηρή νηστεία ακόμα και το Μεγάλο Σάββατο, όπου είναι και το μόνο Σάββατο του έτους που, σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας, δεν καταλύεται το ελαιόλαδο.
'Ετσι, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο με το ταχίνι και το λάδι του.
Το ταχίνι είναι ένα προϊόν με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση για τον οργανισμό μας. Καλό θα ήταν να το καταναλώνουμε και εκτός νηστείας.
Δυστυχώς, δεν αρέσει σε πολλούς η γεύση του. Μπορούν όμως να το καταναλώνουν μέσα απο τον χαλβά αλλά και σε ταχινόπιτες, όπου εκεί δεν είναι τόσο έντονη η γεύση του.
Σήμερα όμως σερβίρουμε ταχινόσουπα, για όσους αγαπούν το ταχίνι.
Κοπιάστε!!!!!!

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

1 κούπα αστράκι ή πεπονάκι ή ρύζι
10 κούπες νερό
λίγο κρόκο Κοζάνης (προαιρετικά)
λίγη σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
αλάτι
7 κουταλιές σούπας ταχίνι
χυμό και ξύσμα λεμονιού

Βάζουμε το ζυμαρικό μας να βράσει σε αλατισμένο νερό και προσθέτουμε λίγο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η Εύη μαγειρΕύη


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μενού μεγάλης εβδομάδας, ταχινοπιτα θερμιδες, ταχινοσουπα με μανιταρια, βεφα ταχινοσουπα, ταχινοσουπα μπαρμπαριγου, ταχινοσουπα θερμιδες, φαγητα της μεγαλης εβδομαδας, μενού της μεγάλης εβδομάδας, θερμιδεσ ταχινοπιτα, το μενου της μεγαλης εβδομαδας, ταχινοσουπα με ζαχαρη

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading