Η γιαννιώτικη κοτόπιτα της κυρίας Αλκινόης

29 Ιανουαρίου 2013
By

Σήμερα, ένιωσα πως μου παρέδωσαν ένα κομμάτι από την πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου. Οι ηπειρώτικες πίτες είναι διάσημες για το φύλλο τους, λεπτό, μεταξένιο, τραγανό, καλύπτει λάχανα (χόρτα), κρέατα, ρύζια, κρέμες. Οι γυναίκες που ξέρουν, ανοίγουν τα φύλλα πολύ λεπτά, ένα ένα, με θαυμαστή ταχύτητα και ικανότητα. Από τότε που η κόρη μου μετακόμισε στα Ιωάννινα για να σπουδάσει, εστίασα στο θέμα και έψαχνα όλες τις παραμέτρους του. Το κατάλληλο αλεύρι, το κατάλληλο ταψί, το σωστό άνοιγμα του φύλλου με τη βέργα.

διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κοτοπιτα γιαννιωτικη αργυρω, κοτοπιτα γιαννιωτικη, Κοτοπιτα ιωαννίνων, βασιλοπιτα γιαννιωτικη, τυροπιτα χανιωτικη, γιαννιωτικη βασιλοπιτα, γιαννιωτικη κοτοπιτα της αργυρως μπαρμπαριγου, γιαννιωτικη κοτοπιτα αργυρω, γαλατοπιτα γιαννιοτικη, κολοκυθοπιτα γιαννιωτικη

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading