Η γιαννιώτικη κοτόπιτα της κυρίας Αλκινόης

29 Ιανουαρίου 2013
By

Σήμερα, ένιωσα πως μου παρέδωσαν ένα κομμάτι από την πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου. Οι ηπειρώτικες πίτες είναι διάσημες για το φύλλο τους, λεπτό, μεταξένιο, τραγανό, καλύπτει λάχανα (χόρτα), κρέατα, ρύζια, κρέμες. Οι γυναίκες που ξέρουν, ανοίγουν τα φύλλα πολύ λεπτά, ένα ένα, με θαυμαστή ταχύτητα και ικανότητα. Από τότε που η κόρη μου μετακόμισε στα Ιωάννινα για να σπουδάσει, εστίασα στο θέμα και έψαχνα όλες τις παραμέτρους του. Το κατάλληλο αλεύρι, το κατάλληλο ταψί, το σωστό άνοιγμα του φύλλου με τη βέργα.

διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κοτοπιτα γιαννιωτικη αργυρω, τυροπιτα χιλια φυλλα αργυρω video, κοτοπιτα γιαννιωτικη, τυροπιτα χανιωτικη, Κοτοπιτα ιωαννίνων, γιαννιωτικη κουζινα, ΑΡΓΥΡΩ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ, βασιλοπιτα γιαννιωτικη, γιαννιωτικη κοτοπιτα, μπαρμπαριγου γιαννιωτικη κοτοπιτα παραλαγη, γαλατοπιτα γιαννιοτικη, γιαννιοτικη πιτα, γιαννιωτικη βασιλοπιτα, κολοκυθοπιτα γιαννιωτικη με αλευρι, κολοκυθοπιτα γιαννιωτικη, γιαννιωτικη κοτοπιτα της αργυρω, γιαννιωτικη κοτοπιτα μεπιπεριες

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading