Ζυμαρικά με μπρόκολο, φέτα και ρίγανη

30 Νοεμβρίου 2011
By

Υλικά

1 πακέτο μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας (βίδες, κοχυλάκια, κοφτό μακαρονάκι) τα μπουκετάκια από 1 μικρό μπρόκολο 1 – 2 σκελίδες σκόρδου 1 κουτ. γλυκού φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα ή τελεμές (ή ανθότυρο, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα) ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

Ζεματίζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 5 λεπτά σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.

Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε ιδανικά προσθέσει και μερικά παγάκια, ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Το σουρώνουμε.

Στο νερό μέσα στο οποίο βράσαμε το μπρόκολο ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσοχή: πρέπει να κρατάνε λίγο στο δόντι. Τα σουρώνουμε.

Βάζουμε το ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...


GD Star Rating
loading...

Τα σχόλια σας