ΖΕΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

26 Μαΐου 2010
By
ΕΝΑ ΖΕΛΕΔΑΚΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ! ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ! Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ.
ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ!!

ΥΛΙΚΑ
Υλικά (για 6 - 8 άτομα):


200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. γάλα
40 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
άγλυκη κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης και, παράλληλα, σε άλλο μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει, αλλά το γάλα να μην πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μαλακωμένη και καλά στυμμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας . Σκεπάζουμε το ζελέ με ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: syntages kai alla


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

παρλιαρος ζελε σοκολατας, πετρετζικης ζελε σοκολατας, υλικα για ζελε σοκολατας

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας