Ζαμπόν ογκρατέν

19 Οκτωβρίου 2011
By
Υλικά...4 φέτες ζαμπόν ή προσούτο κομμένο σε λωρίδες, 80 γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο στον τρίφτη, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο πιπέρι, 5 κουταλιές μαργαρίνη, 4 κουταλιές σούπας αλεύρι, 600 ml γάλα χλιαρό, 180 γρ. τυρί κρέμα, 2 αβγά. 




Εκτέλεση...:Ζεσταίνετε μια κουταλιά μαργαρίνη και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ζαμπόν και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα κρεμμυδιού-ζαμπόν μαζί με το τριμμένο έμενταλ και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε αυτό το μείγμα στην άκρη. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαργαρίνη, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτετε σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να δέσει η μπεσαμέλ και να αποκτήσει πηχτή υφή. Προσθέτετε στην μπεσαμέλ το μείγμα με το ζαμπόν, τα τυριά, το κρεμμύδι και τα αβγά, που ετοιμάσατε προηγουμένως και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψάκι ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Tags:

Τα σχόλια σας