Εύκολη και γρήγορη βάση πίτσας και πεϊνιρλί

12 Φεβρουαρίου 2012
By


Όλο απέφευγα να φτιάξω ζύμη πίτσας, δεν ξέρω γιατί, μάλλον επειδή τη θεωρούσα εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, ώσπου ήρθε η ώρα να καταρρίψω αυτό το μύθο.
                                              
Ζεσταίνουμε ελάχιστα 250γρ. γάλα σε ένα κατσαρόλι, τόσο όσο να μπορούμε να αφήσουμε το δάχτυλο μας μέσα για πολύ ώρα χωρίς να μας ενοχλεί. Το αποσύρουμε από το μάτι και διαλύουμε μέσα σε αυτό 40γρ. υγρή μαγιά από το φούρναρη.

Τη μαγιά του φούρναρη δεν μπορώ να την αντικαταστήσω με καμία άλλη! Κάντε τον κόπο και δοκιμάστε τη διαφορά!

Σε ένα μπολ κοσκινίζω 500γρ αλεύρι και ανακατεύω με 2 αβγά, 2κγ αλάτι, 1κγ λευκό ξύδι, 1κγ βασιλικό, 2κσ χλιαρό νερό βρύσης και 2 κσ ελαιόλαδο.


Προσθέτουμε το μίγμα του γάλακτος με τη μαγιά στο μίγμα με το αλεύρι και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Οι καλύτερες συνταγές μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ζυμη για πεινιρλι χωρις μαγια, πως φτιάχνω πεινιρλί, βαση για πεινιρλι, πεινιρλι ευκολα χωρις μαγια, πεινιρλι συνταγη χωρις μαγια, Πενιρλι πλετσας, πενερλι μπλετσας gr, πενερλι με ζυμη απο γιαουρτι, πενερλι, πεινιρλι χωρις φουσκωμα, πεινιρλι χωρις μαγια, νηστίσιμα πενερλι, Ζυμη για πεινηρλη χωρις μαγια, γρηγορη ζυμη για πεινιρλι, φτιαχνω ζυμη χωρισ μαγια

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading