‘Ενας ιδιαίτερος μεζές: αλμυρό κέικ με γραβιέρα και ξερά σύκα

30 Οκτωβρίου 2015
By
fig-and-cheese-savory-cake-1web ΥΛΙΚΑ για μια μεγάλη φόρμα με τρύπα διαμέτρου 25 εκ.
  • 350γρ βούτυρο αγελαδινό φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου (ή για οικονομία μισό μισό με μαργαρίνη)
  • 50γρ μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη (ή κλασική κρυσταλλική)
  • 4 αβγά μεγάλα
  • 390γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
  • 250γρ γραβιέρα τριμμένη στο ψιλό (Κρήτης, Μυτιλήνης, Αμφιλοχίας, κάτι λίγο πικάντικο)
  • 150 μλ γάλα
  • 300γρ ψιλοκομμένα ξερά σύκα, κατά προτίμηση όχι άσπρα (δηλαδή όχι ασπρισμένα με χημικά μέσα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 oC αέρα.
  2. Βουτυρώστε και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Food Junkie not junk food


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας