Ελιές Καλαμών χαρακωτές ή χαραγμένες αλλά και τσακιστές

20 Νοεμβρίου 2011
By
Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις ελιές (τί στο καλό παρακολουθώ το "Μεσογειακό κελάρι" στην Αμ.Γεωργική Σχολή, αν δεν έχω να σας δείξω και κάτι καινούργιο!!!) και συγκεκριμένα τις επιτραπέζιες ελιές Καλαμών. Αυτή την υπέροχη ποικιλία με την εξαιρετική ποιότητα που νομίζω ότι είναι από τις πιο αγαπημένες. Οι ελιές αυτές παράγονται κυρίως στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο είναι η εποχή που συλλέγονται οι ελιές και φυσικά η εποχή που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα τις δικές μας ξιδάτες ελιές Καλαμών.Στο τέλος της ανάρτησης σας δίνω και τον τρόπο που φτιάχνουμε τις τσακιστές ελιές, οποιασδήποτε ποικιλίας. ΥΛΙΚΑ Για το ξεπίκρισμα
  • 1 κιλό ελιές Καλαμών μαύρες και ώριμες (όχι υπερώριμες και μαλακές)
  • 1 κιλό αλάτι χοντρό ή ημίχοντρο
  • Λευκό ξίδι καλής ποιότητας
Για την άλμη*1 κιλό νερό...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Tante Kiki


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πως φτιαχνω ελιες, πως να φτιάξω ελιές, παστες ελιες, πως κανουμε ελιες, πως φτιαχνω ελιες θρουμπες, πως φτιαχνω ελιες καλαμων, ελιες παστες, ελιες καλαμων συνταγη, πως να κανω ελιες, ελιες παστες συνταγη, πωσ φτιαχνουμε ελιες, πάστα ελιάς συνταγή, πωσ να φτιαξω ελιεσ καλαμων, πως κανω ελιες, πως να φτιαξω ελιες θρουμπες, πως να φτιαξω παστα ελιας, πως θα φτιαξω ελιες καλαμων, φτιαχνω ελιες θρουμπες, πως φτιαχνουμε ελιες καλαμων, πως φτιαχνω παστα ελιας, φτιαχνω παστα ελιας, φτιαχνω ελιες πρασινες, πως φτιαχνω ελιες παστες, ελιες μαυρες συνταγη, ελιες καλαμων, ελιες πως φτιαχνονται, πως φτιαχνουμε παστα ελιας, πως φτιαχνονται οι ελιες, ελιες φτιαξιμο, ΠΡΑΣΙΝΕς ΕΛΙΕς, πως κανουμε τις ελιες, πως φτιαχνονται οι πρασινες ελιες, πως φτιαχνω ελιες αμφισσης, πως να φτιαξω τις ελιες, συνταγες για παστες ελιες, πως να φτιαξω ελιες τσακιστες, πως θα φτιαξω ελιες, πως φτιαχνονται οι ελιες θρουμπες, πωςκανουμεελιες, ελιες μαυρες

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading