Ελιές θρούμπες σπιτικές

6 Νοεμβρίου 2011
By

Υλικά:

 2 κιλά ελιές ώριμες 1/2 κιλό αλάτι χοντρό λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση: Σε ένα τρυπητό ή σε μια σακούλα βάζουμε τις ελιές με το αλάτι. Αν τις βάλουμε στην σακούλα στο κάτω μέρος ανοίγουμε τρύπες και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα σε ένα ταψί μέσα. Από πάνω βάζουμε ένα βάρος ώστε να συμπιέζονται οι ελιές. Κάθε μέρα θα γυρίζουμε τις ελιές για να ανακατεύονται και να πηγαίνει παντού το αλάτι. Μετά από λίγες μέρες βλέπουμε ότι οι ελιές αρχίζουν να βγάζουν τα υγρά τους. Δοκιμάζουμε  και όταν μας αρέσει στο αλάτι τις ξεπλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε στο φούρνο της κουζίνας για μερικά λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Έτσι ζεστές που είναι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού. Στο σημείο αυτό είναι έτοιμες. Μπορούμε αν έχουμε πολλές να τις χωρίσουμε σε σακουλάκια και να τις βάλουμε στην κατάψυξη και να βγάζουμε λίγες λίγες.

 


Filed under: Μεζεκλίκια, Στα χνάρια ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ελιές θρούμπες, ελιες θρουμπες συνταγη, θρούμπες, ελιες, θρουμπες ελιες συνταγη, θρουμπες ελιες, ελιές τσακιστές, συνταγη για ελιες θρουμπες, θρουμπες συνταγη, τσακιστες ελιες, ελιες θρουμπα, ελιες θρουμπες παρασκευη, πως φτιαχνω θρουμπες, θρουμπα ελια, elies mayres, ELIES XIDATES, ελιές μαύρες θρουμπες, συνταγη για ελιες, φτιαχνω θρουμπες, ελιες στο αλατι, ελιες σταφιδοτες, αναλατες

Tags: ,

Τα σχόλια σας