Challah (εβραϊκό ψωμί τύπου brioche) με μήλα και μέλι

1 Δεκεμβρίου 2011
By
Υλικά
Για τη ζύμη:
  • 550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ φρέσκια μαγιά
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο
  • 2/3 φλιτζάνι χλιαρό-ζεστό νερό
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τη γέμιση:
  • 2 μεγάλα μήλα
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
Για το γλασάρισμα:
  • 1 αυγό
Όπως γίνεται συνήθως όταν έχουμε ζύμες με μαγιά, θα χρειαστεί το χρόνο της. Θα υπολογίσετε 1+ 1/2 +1 ώρες + 40 περίπου λεπτά για το ψήσιμο.
Ζεσταίνετε όσο πρέπει το νερό (η μαγιά δεν θέλει ούτε κρύο ούτε πολύ ζεστό νερό) και λιώνετε σε αυτό τη μαγιά προσθέτοντας ένα κουτάλι από το μέλι. Αφήνετε το μείγμα...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: as crisp as it gets


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

εβραικο ψωμι, εβραικες συνταγες, συνταγη εβραικο ψωμι, EBΑΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΣ, εβραϊκό ψωμί συνταγή, συνταγή για challah

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading