ΔΙΧΡΩΜΑ ΚΕΚΑΚΙΑ

15 Μαρτίου 2011
By
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 3/4 κούπας
μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ.
βούτυρο 1/2 κούπα
ζάχαρη 1/2 κούπα
αβγά 3
κρέμα γάλακτος 2/3 κούπας
βανίλια 1
κακάο άγλυκο 1/3 κούπας
βραστό νερό 1/4 κουπα.


Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ , μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αβγά και την βανίλια. Ελαττώστε την ταχύτητα του μίξερ και βάλτε εναλλάξ το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος. Μπορεί να χρειαστεί στο τέλος να ανακατέψετε με μια σπάτουλα το μείγμα ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά ή τυχόν βούτυρο που έχει μείνει στα τοιχώματα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ενα λείο και αφράτο μείγμα.
Μοιράστε σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια το μείγμα και κρατήστε περίπου 1 κούπα. Στο λευκό μείγμα που κρατήσατε βάλτε το κακάο και το βραστό νερό και ανακατέψτε καλά ώστε να σχηματιστεί ενα σοκολατένιο λείο μείγμα.
Βάλτε από ενα κουταλάκι του γλυκού σοκολατένιο μείγμα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: FOOD4PEACE


GD Star Rating
loading...

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας