Διευθύνσεις Καταστημάτων του Στέλιου Παρλιάρου

19 Δεκεμβρίου 2011
By
sweet alchemy Κηφισιάς

 

02.01.2012 Κείμενο Χριστίνα Τζιάλλα
Ο Στέλιος Παρλιάρος άνοιξε ένα ακόμη concept-store με πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, γλυκά, εργαλεία, βιβλία κ.λπ.
Λίγα λόγια για το μαγαζί Αν έχετε επισκεφτεί το Sweet Alchemy του Κολωνακίου, ξέρετε τι να περιμένετε. Οι υπόλοιποι προσπαθήστε να φανταστείτε έναν χώρο όπου πραγματώνονται όλα τα ζαχαροπλαστικά σας όνειρα. Άλλοι θα το χαρακτήριζαν απλώς ένα ζαχαροπλαστείο με διευρυμένες λειτουργίες και άλλοι ως το απόλυτο concept-store στον τομέα του γλυκού. Εδώ θα αγοράσετε τα εκλεκτά γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες για τα γλυκά σας, τα βιβλία ζαχαροπλαστικής του σεφ, όλα τα τεύχη του περιοδικού «Γλυκές ιστορίες», ποδιές, ζαχαρωτά, εργαλεία, φόρμες ψησίματος, ηδύποτα και ένα σωρό μικρολιχουδιές.
Τι ψωνίζουμε Ανάλογα με την εποχή, αλλάζει και το μενού των γλυκών. Επιλέξτε κατά βούληση ανάμεσα στις τάρτες, τις μους και τα άλλα ατομικά γλυκά ψυγείου. Δεν θα πέσετε έξω. Στη γκάμα των εκτός ψυγείου γλυκών, υπάρχει εξίσου, αν όχι μεγαλύτερη, ποικιλία από κέικ, μπισκοτοειδή, τάρτες και μπράουνι, τα οποία αν ζεστάνετε ελαφρώς, πριν τα σερβίρετε, επανέρχονται στην ιδανική, υγρή τους μορφή. Οι τρούφες του Παρλιάρου, σε μεγάλο μέγεθος, για να τις σερβίρετε αντί πάστας, έχουν γίνει κλασικές (σήμα-κατατεθέν τους το έντονο άρωμα από μαύρο ρούμι), όπως και η γκοφρέτα του με γέμιση από σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού. Αντιμετωπίστε την βιτρίνα με τα σοκολατάκια ως «εισαγωγή στην Παρλιαρική ζαχαροπλαστική» και ζητήστε να σας γεμίσουν το (μικρό-μεσαίο-μεγάλο) κουτάκι με όσο το δυνατόν πιο μεγάλη ποικιλία.
Πριν σας πω τα υπόλοιπα, απαντήστε στο εξής: τι εικόνα σας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούτε τη λέξη «ζαχαροπλαστική»; Κουτάλες, κουβερτούρες που λιώνουν σε μπεν μαρί, μίξερ που χτυπάει σαντιγί και βουτυρωμένες φόρμες ή ένα κουτί με πάστες; Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, δεν χρειάζεται να διαβάσετε παρακάτω. Σας έχουμε ήδη καλύψει. Οι υπόλοιποι, Παρλιαρικοί και μη, ερασιτέχνες γλυκοποιοί και λάτρεις των σπιτικών γλυκών, μόλις βρήκατε το στέκι σας. Εδώ θα αγοράσετε ό,τι πρώτη ύλη θέλετε για να φτιάξετε τα γλυκά σας: κουβερτούρες Valrhona με διάφορα ποσοστά, από την αγαπημένη Jivara (γάλακτος), μέχρι την πικρή, βελούδινη Guanaja (70% κακάο), με νότες από ξερά φρούτα. Ακόμη, φόρμες και τσέρκια για κάθε είδους παρασκευή, θερμόμετρα και μαρίζ, άλλα μικροεργαλεία, καθώς επίσης, γλασαρισμένα φρούτα από ένα παραδοσιακό εργαστήρι της Γαλλίας σε απίστευτη ποικιλία και υλικά για διακόσμηση γλυκών, από ζαχαρόπαστα και μάρτσιπαν, μέχρι ζαχαρωτά λουλούδια, χρώματα και σοκολατένιες πέρλες.

Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, τηλ.: 210-80.80.480., www.parliaros.gr

πηγή gastronomos online

Τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες για τα γλυκά σας και ό,τι εργαλείο μπορεί να χρειαστείτε για να τα φτιάξετε θα τα βρείτε στο κατάστημα του Στέλιου Παρλιάρου. Μαζί και μια μεγάλη γκάμα γλυκών του δημιουργού.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Για το Στέλιο Παρλιάρο δε χρειάζονται συστάσεις. Για το κατάστημά του αρκεί να πούμε ότι ήταν όνειρό του να ανοίξει ένα μαγαζί σαν κι αυτό. Ζαχαροπλαστείο δεν το λες. Κι ούτε υπάρχει ακριβής χαρακτηρισμός, γιατί στο μαγαζί του Στέλιου θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε τις «γλυκές του αλχημείες» ή τις εκάστοτε προσωπικές σας ανησυχίες. Γυαλιστερή βιτρίνα, απλός και λιτός χώρος και πρωταγωνιστές τα γλυκά και οι σοκολάτες.

 

Τι ψωνίζουμε Για δύο λόγους μπορεί να επισκεφτείτε το κατάστημα· είτε για να πάρετε κάποιο έτοιμο γλυκό είτε για να αγοράσετε πρώτες ύλες και εργαλεία για να φτιάξετε τα δικά σας. Στην πρώτη κατηγορία, θα βρείτε μεγάλη γκάμα και θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε: σοκολατάκια, μους, ταρτάκια, κέικ, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και πολλά άλλα, που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις διάσημες τρούφες του δημιουργού, την τάρτα τζιαντούγια και την γκοφρέτα του με σοκολάτα και πραλίνα. Για να δημιουργήσετε τις δικές σας λιχουδιές υπάρχουν όλων των ειδών οι πρώτες ύλες: σοκολάτες Valrhona, σφολιάτα βουτύρου για τάρτες και γλυκές πίτες, αμυγδαλόπαστα, κατεψυγμένοι χυμοί για σορμπέ, γρανίτες και ζελέ, ροδόνερο και πορτοκαλόνερο για να αρωματίσετε τις κρέμες και τα κέικ, άγρια μικρά ξερά σύκα, αδιάβροχη ζάχαρη, μαρόν και φρουί γλασέ, αμυγδαλόσκονη και γκριοτίνες (τα «μεθυσμένα» βύσσινα) για τη Black Forest. Ακόμη, θα βρείτε έξυπνα και χρηστικά εργαλεία όπως κουπ πατ, οδηγούς και κόφτες για το παντεσπάνι, χρηστικούς και πρωτότυπους λεμονοστύφτες χειρός, καλούπια και ξυλάκια για γλειφιτζούρια, φόρμες σιλικόνης για κέικ και λίγα αλλά καλά σκεύη για το σερβίρισμα, όπως γυάλινες τουρτιέρες και μπολ με πόδι και καπάκια. Τα βιβλία του και τα τεύχη του περιοδικού «Γλυκές ιστορίες» διατίθενται επίσης προς πώληση.

Sweet Alchemy by Stelios Parliaros: Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210 7240205. Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 10.00 -18.00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 – 21.00
Διευθύνσεις Καταστημάτων του Στέλιου Παρλιάρου, 3.3 out of 5 based on 6 ratings
GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

παρλιαρος καταστηματα, ζαχαροπλαστειο παρλιαρου διευθυνση, παρλιαροσ ζαχαροπλαστειο διευθυνση, παρλιαρος καταστημα, ζαχαροπλαστεια παρλιαρου διευθυνση, παρλιάρος ζαχαροπλαστείο κολωνάκι, παρλιαρος μαγαζια, καταστηματα παρλιαρος, παρλιαρος ζαχαροπλαστειο, παρλιαρος κολωνακι, καταστηματα παρλιαρου αθηνα, παρλιαρος καταστηματα αθηνα, παρλιαρος θεσσαλονικη, παρλιαρος διευθυνση, καταστημα παρλιαρου, καταστηματα παρλιαρου, ζαχαροπλαστειο παρλιαρος κολωνακι, ζαχαροπλαστειο παρλιαρου, ζαχαροπλαστεία παρλιάρος, Στέλιος παρλιαρος μαγαζί, καταστηματα παρλιαρος αθηνα, παρλιαρος μαγαζι αθηνα, στελιοσ παρλιαρος καταστηματα, στελιος παρλιαρος μαγαζι κολωνακι, καταστημα παρλιαρου αθηνα, zaxaroplasteio παρλιαρου κολωνακι, στελιος παρλιαρος ζαχαροπλαστειο, parliaros αθηνα, parliaros zaxaroplasteio

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας