1 κιλό κυδώνια (καθαρισμένα και ξεσποριασμένα)
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3-4 φύλλα αρμπαρόριζα
Χυμό ενός λεμονιού
Πρώτο μυστικό! Όσο πιο πολύ ψήσουμε το κυδώνι, τόσο πιο σκληρό και καραμελωμένο γίνεται. Το θέμα είναι τι αρέσει σε εσάς περισσότερο.
Δεύτερο μυστικό! Αν θέλουμε το κυδώνι μας να γίνει σκληρό και τραγανό, το βάζουμε στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε για 5-6 ώρες πριν το βράσουμε.
Εκτέλεση
Εφόσον έχουμε αποφλοιώσει και ξεσποριάσει τα κυδώνια, τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες βάζοντας τα σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν μέχρι να τελειώσουμε. Τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Σε ...
GD Star Rating
loading...
loading...
Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;
γλυκο κουταλιου κυδωνι τραγανο