Γιορτινό τραπέζι: μους με μανταρίνι και καβουρδισμένο αμύγδαλο

21 Δεκεμβρίου 2015
By
tangerine-mousse-4web Μους μανταρίνι ΥΛΙΚΑ για 8 περίπου μερίδες ατομικές, ή ένα μεγάλο μπολ (χωρητικότητας 1λτ)
  • 10γρ ζελατίνη σε σκόνη (1 φάκελο)
  • 5 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (cointreau, triple sec ή metaxa)
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 160μλ χυμό μανταρίνι (από 10 περίπου μανταρίνια)
  • 50μλ χυμό λεμόνι
  • 240μλ κρέμα γάλακτος πολύ κρύα, 35% λιπαρά (για να χτυπηθεί σε σαντιγί)
για το σερβίρισμα
  • 60γρ αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο
  • 3-4 μπισκότα βουτύρου, χοντροσπασμένα
  • άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάλτε 2 κ.σ. κρύο νερό σε ένα μπολ και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Food Junkie not junk food


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας