Γιαννιώτικος Πατσάς

17 Οκτωβρίου 2011
By

ΥΛΙΚΑ

1 κεφάλι μέτριο μοσχαρίσιο
6 σκελίδες σκόρδο
2 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κεφάλι και το βάζουμε στη κατσαρόλα να βράσει.
Αφού το ξαφρίσουμε καλά βάζουμε και το αλάτι και αφήνουμε το κεφάλι να βράσει
ώσπου να ξεκοκαλίζεται.
Το βγάζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομμάτια αφαιρώντας τα κόκαλα.
Τα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα,στραγγίζουμε το ζωμό που έχει βράσει
(προσέχοντας να μη πέσει κανένα κόκαλο),προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό ακόμη,
βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ετοιμάζουμε τα καρύδια και το σκόρδο.
Περνάμε από τη μηχανή του πουρέ τα καρύδια να γίνουν ψίχα και στο γουδί
χτυπάμε το σκόρδο.
Μόλις το κρέας έχει πάρει βράση,τα προσθέτουμε μαζί με το πιπέρι, τα αφήνουμε
να βράσουν για 15 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε σε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Syntagies.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πατσας μοσχαρισιος, πατσας συνταγες, συνταγη για πατσα, σπεσιαλιτε ιωαννινων, μοσχαρισιος πατσας, σπεσιαλιτε των ιωαννινων, συνταγες ιωαννινων γλυκα, χοιρινο κεφαλι πατσας, Χοιρινο κεφαλι συνταγη, σπεσιαλιτε, sintagi gia patsa, πατσας πετρετζικης, πατσας μοσχαρισιος κεφαλι, πατσας κεφαλι μοσχαρισιο, πατσα αρνιου, κουλουρακια ιωαννινων, ιωαννινα σπεσιαλιτε, γλυκο κατιμαρι ιωαννινα, χοιρινο πατσας με αυγα

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας