ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ

5 Μαΐου 2011
By
Γλυκάκι για σήμερα εύκολο, πεντανόστιμο και οικονομικό!!!
Εκμέκ, αλλά γιαλαντζί.....
Το εκμέκ κανονικά γίνεται με καταίφι, κρέμα και σαντιγύ. Το γιαλαντζί μου, φτιάχνεται με μπαγιάτικο τσουρέκι και είναι σοκολατένιο.
Με αυτό τον τρόπο αξιοποιούμε τα τσουρέκια που μπορεί να μας έχουν μείνει απο το Πάσχα. (Αν δεν μας περίσσεψαν, τότε αγοράζουμε ή φτιάχνουμε άλλα.......)
Απολαύστε το!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

Φέτες τσουρεκιού, ελαφρά χοντροκομμένες
1 φάκελλο σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής
σαντιγύ (προαιρετικά)
τρούφα (προαιρετικά)
κερασάκια (προαιρετικά)
φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο (προαιρετικά)
Για το σιρόπι:
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
φλούδα πορτοκαλιού
ξυλάκι κανέλας

Θα κόψουμε τόσο τσουρέκι όσο χρειάζεται για να καλύψει το πυρέξ μας ή το ταψάκι μας.
Θα το ψήσουμε στους 200 βαθμούς για 20΄περίπου, ίσα να φρυγανιστεί.
(Στο ψήσιμο θα συρρικνωθεί ελαφρά αλλά μετά με το σιρόπιασμα θα επανέλθει).

Παράλληλα, φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μπορούμε να προσθέσουμε και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η Εύη μαγειρΕύη


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

τσουρεκια πασχαλινα, φρουτοπιτα, μελομακαρονα που περισεψαν, εκμεκ καταιφι παγωτο, algida me kataifi, ekmek tsoureki, γιαλαντζι εκμεκ, κανταιφι με σαντιγυ

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading