γαύρος παστός

5 Σεπτεμβρίου 2011
By
.
γαύρος παστός
.
.
κάθε πράμα στον καιρό του

κι ο κολλιός τον Αύγουστο

- κι ο γαύρος επίσης !...
.
photos
Ερασι τέχνης
.

.

.
τον γαύρο τον καθαρίζουμε και συγχρόνως τον φιλετάρουμε.
πιάνουμε δηλαδή το κεφαλάκι του απ' το σβέρκο.
τραβώντας το προς τα μπρος φεύγουν συγχρόνως και τα εντόσθια.
έτσι, με το δάχτυλό μας τον ανοίγουμε στα δυό και του αφαιρούμε την ψαροκοκκαλιά.
μένει το φιλέτο.
.
μετά τον πλένουμε καλά μέσα σε τρυπητό.
.
έχουμε δίπλα μας αλάτι, ξύδι κι αν θέλουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο (το συνιστώ)
.
σε γυάλινο σκεύος ή σε βάζο
στρώνουμε εναλλάξ σε στρώσεις τον γαύρο, το αλάτι και το ξύδι.
πολλοί βάζουν ανάμεσα και ψιλοκομμένο μαϊδανό.
.
αφού το στρώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο.
ψήνεται στο ξύδι με το αλάτι και είναι έτοιμο γιά κατανάλωση έπειτα από 2 - 3 ώρες...
.
τρώγεται ως μεζές με ουζάκι ή συμπλήρωμα με όσπρια, φακές, φασόλια κ.τ.λ.
.





.
.
.
.
.
.
.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Ερασι τέχνης ...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γαύρος παστός, παστοσ γαυροσ, γαυρος παστος συνταγη, γαυροσ παστοσ φιλετο, γαυρος τουρσι, παστος γαυρος συνταγη, πωσ φτιαχνω γαυρο παστο, συνταγη για γαυρο παστο, συνταγη για παστο γαυρο, gayros pastos, πως να φτιαξω παστο γαυρο, gavros pastos, γαβροσ παστοσ, pastos gayros, συνταγες για γαυρο παστο, συνταγεσ γαυροσ παστοσ, γαυρος παστος ξυδι, γαυρο παστο, φτιαχνω γαυρο παστο, γαυρος, γαυρος στο αλατι, βεφα αλεξιαδου γαυρος μαρινατος, γαβρος, γαυρος παστος βεφας, πως να φτιαξω γαυρο μαρινατο, παστος γαυρος συνταγες, γαυρος παστο, γαυρος παστος με ξυδι, πως κανω γαυρο παστο, γαυρος μαρινατος η παστος, πως κανω γαυρο μαρινατο, παστο γαυρο, γαυρος παστος βεφα, πος θα κανο γαβρο παστο, πως να κανω τον γαβρο, ΓΑΒΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΦΙΛΕΤΟ, πως να φτιαξω γαυρο παστο, πως φτιαχνουμε γαυρο μαρινατο;, συνταγες παστος γαυρος, πως γηνετε παστο ο γαυρος

Tags: , , , ,

One Response to γαύρος παστός

  1. Eirini Mizikakh on 6 Απριλίου 2013 at 6:31 μμ

    8α τα κανο αβριο πεδια

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading