γαύρος παστός

5 Σεπτεμβρίου 2011
By
.
γαύρος παστός
.
.
κάθε πράμα στον καιρό του

κι ο κολλιός τον Αύγουστο

- κι ο γαύρος επίσης !...
.
photos
Ερασι τέχνης
.

.

.
τον γαύρο τον καθαρίζουμε και συγχρόνως τον φιλετάρουμε.
πιάνουμε δηλαδή το κεφαλάκι του απ' το σβέρκο.
τραβώντας το προς τα μπρος φεύγουν συγχρόνως και τα εντόσθια.
έτσι, με το δάχτυλό μας τον ανοίγουμε στα δυό και του αφαιρούμε την ψαροκοκκαλιά.
μένει το φιλέτο.
.
μετά τον πλένουμε καλά μέσα σε τρυπητό.
.
έχουμε δίπλα μας αλάτι, ξύδι κι αν θέλουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο (το συνιστώ)
.
σε γυάλινο σκεύος ή σε βάζο
στρώνουμε εναλλάξ σε στρώσεις τον γαύρο, το αλάτι και το ξύδι.
πολλοί βάζουν ανάμεσα και ψιλοκομμένο μαϊδανό.
.
αφού το στρώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο.
ψήνεται στο ξύδι με το αλάτι και είναι έτοιμο γιά κατανάλωση έπειτα από 2 - 3 ώρες...
.
τρώγεται ως μεζές με ουζάκι ή συμπλήρωμα με όσπρια, φακές, φασόλια κ.τ.λ.
.





.
.
.
.
.
.
.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Ερασι τέχνης ...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γαύρος παστός, παστοσ γαυροσ, γαυρος παστος συνταγη, γαυροσ παστοσ φιλετο, γαυρος τουρσι, συνταγη για γαυρο παστο, παστος γαυρος συνταγη, πωσ φτιαχνω γαυρο παστο, συνταγη για παστο γαυρο, gayros pastos, πως να φτιαξω παστο γαυρο, gavros pastos, γαβροσ παστοσ, pastos gayros, συνταγες για γαυρο παστο, γαυρο παστο, φτιαχνω γαυρο παστο, βεφα αλεξιαδου γαυρος μαρινατος, γαυρος στο αλατι, γαυρος, πως να φτιαξω γαυρο μαρινατο, γαυρος παστος βεφας, γαβρος, γαυρος παστο, γαυρος παστος με ξυδι, παστος γαυρος συνταγες, πως κανω γαυρο μαρινατο, πως κανω γαυρο παστο, γαυρος μαρινατος η παστος, παστο γαυρο, γαυρος παστος βεφα, πως να φτιαξω γαυρο παστο, πως φτιαχνουμε γαυρο μαρινατο;, ΓΑΒΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΦΙΛΕΤΟ, πως να κανω τον γαβρο, γαυρος με αλατι ξιδι παστος, συνταγες παστος γαυρος, πως γηνετε παστο ο γαυρος, πος θα κανο γαβρο παστο, παστο

Tags: , , , ,

One Response to γαύρος παστός

  1. Eirini Mizikakh on 6 Απριλίου 2013 at 6:31 μμ

    8α τα κανο αβριο πεδια

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading