γαύρος παστός

5 Σεπτεμβρίου 2011
By
.
γαύρος παστός
.
.
κάθε πράμα στον καιρό του

κι ο κολλιός τον Αύγουστο

- κι ο γαύρος επίσης !...
.
photos
Ερασι τέχνης
.

.

.
τον γαύρο τον καθαρίζουμε και συγχρόνως τον φιλετάρουμε.
πιάνουμε δηλαδή το κεφαλάκι του απ' το σβέρκο.
τραβώντας το προς τα μπρος φεύγουν συγχρόνως και τα εντόσθια.
έτσι, με το δάχτυλό μας τον ανοίγουμε στα δυό και του αφαιρούμε την ψαροκοκκαλιά.
μένει το φιλέτο.
.
μετά τον πλένουμε καλά μέσα σε τρυπητό.
.
έχουμε δίπλα μας αλάτι, ξύδι κι αν θέλουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο (το συνιστώ)
.
σε γυάλινο σκεύος ή σε βάζο
στρώνουμε εναλλάξ σε στρώσεις τον γαύρο, το αλάτι και το ξύδι.
πολλοί βάζουν ανάμεσα και ψιλοκομμένο μαϊδανό.
.
αφού το στρώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο.
ψήνεται στο ξύδι με το αλάτι και είναι έτοιμο γιά κατανάλωση έπειτα από 2 - 3 ώρες...
.
τρώγεται ως μεζές με ουζάκι ή συμπλήρωμα με όσπρια, φακές, φασόλια κ.τ.λ.
.





.
.
.
.
.
.
.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Ερασι τέχνης ...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γαύρος παστός, παστοσ γαυροσ, γαυρος παστος συνταγη, γαυροσ παστοσ φιλετο, γαυρος τουρσι, παστος γαυρος συνταγη, πωσ φτιαχνω γαυρο παστο, συνταγη για γαυρο παστο, συνταγη για παστο γαυρο, gayros pastos, πως να φτιαξω παστο γαυρο, gavros pastos, γαβροσ παστοσ, pastos gayros, συνταγες για γαυρο παστο, γαυρο παστο, γαυρος, φτιαχνω γαυρο παστο, βεφα αλεξιαδου γαυρος μαρινατος, γαβρος, παστος γαυρος συνταγες, πως να φτιαξω γαυρο μαρινατο, γαυρος παστος βεφας, γαυρος παστο, γαυρος παστος με ξυδι, παστο γαυρο, πως κανω γαυρο παστο, γαυρος μαρινατος η παστος, γαυρος παστος βεφα, γαυρος παστος Αργυρως, πως να κανω τον γαβρο, πως να φτιαξω γαυρο παστο, παστο, πως φτιαχνουμε γαυρο μαρινατο;, γαυρος με αλατι ξιδι παστος, συνταγες παστος γαυρος, ΓΑΒΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΦΙΛΕΤΟ, πως γηνετε παστο ο γαυρος, γαυρος παστος συνταγες της γιαγιας, πως γηνετε ο γαυρος παστος

Tags: , , , ,

One Response to γαύρος παστός

  1. Eirini Mizikakh on 6 Απριλίου 2013 at 6:31 μμ

    8α τα κανο αβριο πεδια

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading