γαύρος παστός

5 Σεπτεμβρίου 2011
By
.
γαύρος παστός
.
.
κάθε πράμα στον καιρό του

κι ο κολλιός τον Αύγουστο

- κι ο γαύρος επίσης !...
.
photos
Ερασι τέχνης
.

.

.
τον γαύρο τον καθαρίζουμε και συγχρόνως τον φιλετάρουμε.
πιάνουμε δηλαδή το κεφαλάκι του απ' το σβέρκο.
τραβώντας το προς τα μπρος φεύγουν συγχρόνως και τα εντόσθια.
έτσι, με το δάχτυλό μας τον ανοίγουμε στα δυό και του αφαιρούμε την ψαροκοκκαλιά.
μένει το φιλέτο.
.
μετά τον πλένουμε καλά μέσα σε τρυπητό.
.
έχουμε δίπλα μας αλάτι, ξύδι κι αν θέλουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο (το συνιστώ)
.
σε γυάλινο σκεύος ή σε βάζο
στρώνουμε εναλλάξ σε στρώσεις τον γαύρο, το αλάτι και το ξύδι.
πολλοί βάζουν ανάμεσα και ψιλοκομμένο μαϊδανό.
.
αφού το στρώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο.
ψήνεται στο ξύδι με το αλάτι και είναι έτοιμο γιά κατανάλωση έπειτα από 2 - 3 ώρες...
.
τρώγεται ως μεζές με ουζάκι ή συμπλήρωμα με όσπρια, φακές, φασόλια κ.τ.λ.
.





.
.
.
.
.
.
.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Ερασι τέχνης ...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γαύρος παστός, παστοσ γαυροσ, γαυρος παστος συνταγη, γαυροσ παστοσ φιλετο, γαυρος τουρσι, συνταγη για γαυρο παστο, πωσ φτιαχνω γαυρο παστο, παστος γαυρος συνταγη, συνταγη για παστο γαυρο, gayros pastos, πως να φτιαξω παστο γαυρο, gavros pastos, pastos gayros, γαβροσ παστοσ, γαυρος παστος ξυδι, συνταγες για γαυρο παστο, συνταγεσ γαυροσ παστοσ, γαυρο παστο, φτιαχνω γαυρο παστο, πως γινεται ο γαυρος μαρινατος, γαυρος στο αλατι, γαυρος, πως να φτιαξω γαυρο μαρινατο, βεφα αλεξιαδου γαυρος μαρινατος, γαυρος παστος βεφας, γαβρος, παστος γαυρος συνταγες, γαυρος παστο, γαυρος παστος με ξυδι, γαυρος μαρινατος η παστος, παστο γαυρο, πως κανω γαυρο παστο, πως κανω γαυρο μαρινατο, γαυρος παστος βεφα, γαβρος παστος σθνταγες διαφορες, γαυρος παστος συνταγες της γιαγιας, συνταγες παστος γαυρος, πος θα κανο γαβρο παστο, παστά συνταγες, πως να κανω τον γαβρο

Tags: , , , ,

One Response to γαύρος παστός

  1. Eirini Mizikakh on 6 Απριλίου 2013 at 6:31 μμ

    8α τα κανο αβριο πεδια

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading