γαύρος παστός

5 Σεπτεμβρίου 2011
By
.
γαύρος παστός
.
.
κάθε πράμα στον καιρό του

κι ο κολλιός τον Αύγουστο

- κι ο γαύρος επίσης !...
.
photos
Ερασι τέχνης
.

.

.
τον γαύρο τον καθαρίζουμε και συγχρόνως τον φιλετάρουμε.
πιάνουμε δηλαδή το κεφαλάκι του απ' το σβέρκο.
τραβώντας το προς τα μπρος φεύγουν συγχρόνως και τα εντόσθια.
έτσι, με το δάχτυλό μας τον ανοίγουμε στα δυό και του αφαιρούμε την ψαροκοκκαλιά.
μένει το φιλέτο.
.
μετά τον πλένουμε καλά μέσα σε τρυπητό.
.
έχουμε δίπλα μας αλάτι, ξύδι κι αν θέλουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο (το συνιστώ)
.
σε γυάλινο σκεύος ή σε βάζο
στρώνουμε εναλλάξ σε στρώσεις τον γαύρο, το αλάτι και το ξύδι.
πολλοί βάζουν ανάμεσα και ψιλοκομμένο μαϊδανό.
.
αφού το στρώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο.
ψήνεται στο ξύδι με το αλάτι και είναι έτοιμο γιά κατανάλωση έπειτα από 2 - 3 ώρες...
.
τρώγεται ως μεζές με ουζάκι ή συμπλήρωμα με όσπρια, φακές, φασόλια κ.τ.λ.
.





.
.
.
.
.
.
.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Ερασι τέχνης ...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γαύρος παστός, παστοσ γαυροσ, γαυρος παστος συνταγη, γαυροσ παστοσ φιλετο, γαυρος, γαυρος τουρσι, πωσ φτιαχνω γαυρο παστο, παστος γαυρος συνταγη, συνταγη για γαυρο παστο, gayros pastos, συνταγη για παστο γαυρο, gavros pastos, γαυρο παστο, πως να φτιαξω παστο γαυρο, γαβροσ παστοσ, pastos gayros, γαβρος, παστο, πωσ φτιαχνουμε παστο γαυρο, παστο γαυρο, παστος γαβρος, pos kanume pasto gavro, συνταγες για γαυρο παστο, πως θα φτιαξω γαυρο η σαρδελα παστο, πως φτιαχνω γαυρο μαρινατο, πως κανω παστο γαυρο, πως γινεται ο παστος γαυρος, παστά γαύρο, κανο οπος ο ακης, γαυρος μαρινατος βεφα αλεξιαδου, γαβρος φιλετο μαρινατος, ΓΑΒΡΟΣ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ, γαβρο παστο, ψαρι παστο

Tags: , , , ,

One Response to γαύρος παστός

  1. Eirini Mizikakh on 6 Απριλίου 2013 at 6:31 μμ

    8α τα κανο αβριο πεδια

Τα σχόλια σας