Γαλοπούλα γεμιστή

22 Δεκεμβρίου 2010
By
ΥΛΙΚΑ
  • 1 γαλοπούλα περίπου 4 - 5 κιλά
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κούπα χυμό πορτoκαλιού
  • 1/2 ελαιολαδο
Για τη γέμιση
  • 1/2 κούπα ρύζι για πιλάφι
  • 1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 κιλού κιμά χοιρινό
  • 1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • Τα εντόσθια της γαλοπούλας
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα κάστανα (βρασμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα)
  • 35 γρ. κουκουνάρι
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
  • 6 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
  • λίγο αλάτι - λίγο πιπέρι
  • 1/2 κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τη γέμιση: Πλένετε και κόβετε σε κομμάτια τα εντόσθια της γαλοπούλας. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον κιμά. Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη και ρίχνεται την ξυσμένη ντομάτα.Στην συνέχεια σβήνετε με κρασί και προσθέτετε τα  ... ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΑΚΙ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γαλοπουλα γεμιστη ντινα νικολαου, κοτα γεμιστη, ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ, γαλοπουλα γεμιστη παρλιαρου, γαλοπουλα γεμιστη καλλιδης, galopoula gemisti, galopula gemisti, γαλοπούλα γεμιστη παρλιάρος, κοτοπουλο γεμιστο με καστανα και κουκουναρι, γεμιστη γαλοπουλα, γαλοπουλα χριστουγενα συνταγες, sintages galopula

Tags: , , , ,

Τα σχόλια σας