Γίδα βραστή

19 Οκτωβρίου 2011
By

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά γίδα
3 φύλλα δάφνης
2 καρότα
3 κρεμμύδια φρέσκα
3 κρεμμυδάκια μικρά
Λίγο άνηθο
Λίγο σέλινο
1 ποτήρι γάλα
Λίγο τυρί τριμμένο
2 αυγά
2 λεμόνια
8 πατάτες μικρές
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τη γίδα,τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τη βράζουμε.
Μόλις πάρη βράση,τη ξαφρίζουμε,ρίχνουμε λίγο αλάτι,δάφνη και την αφήνουμε να μισοβράσει.
Καθαρίζουμε τα καρότα,τα κόβουμε χοντρές φέτες,χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια,το σέλινο
και τα ρίχνουμε στο βραστό.
Καθαρίζουμε τις πατατούλες,τις ρίχνουμε ολόκληρες στη κατσαρόλα και τα αφήνουμε
να βράσουν όλα μαζί.
Μόλις βράσουν,στραγγίζουμε το ζουμί,καβουρδίζουμε το άνηθο,τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
με αλάτι-πιπέρι,λίγο λάδι και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ζουμί.
Χτυπάμε τα αυγά,ρίχνουμε και τα λεμόνια,αραιώνουμε το γάλα,προσθέτουμε κι το τριμμένο τυρί
και όλα αυτά τα ρίχνουμε στη σούπα.
Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και σερβίρουμε λίγο κρέας,1-2 πατάτες,2-3 καρότα,
και τα υπόλοιπα λαχανικά.

Note: There is a print link embedded within this post, please ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Syntagies.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γιδα βραστη, γιδα βραστη αργυρω μπαρμπαριγου, γιδα βραστη σουπα, γιδα γιουβετσι, γίδα σούπα, gida brasth, γιδα βραστη παραδοσιακη, γιδα βραστη συνταγη, gidabrasth, γυδα βραστη, συνταγη για γιδα γιουβετσι, γίδα βραστή σούπα αργυρω, γιδα βραστη ακη, γιδα βραστη ακης, γιδα κ βρασιμο

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας