Βεργάδι με χυλοπίτες (τουτουμάκια)

14 Δεκεμβρίου 2012
By
Η γιαγιά μου το έλεγε βεργάδι με τουτουμάκια και συνήθως το ᾿φτιαχνε με χοντρό. Γίνεται και με κατσίκι ή αρνί, αλλά με βετούλι ή ζυγούρι γίνεται νοστιμότερο, γιατί το περισσότερο λίπος που έχουν τα μεγαλύτερα ζώα, κάνει τη διαφορά στη γεύση. Βεργάδι με χυλοπίτες (τουτουμάκια) Υλικά •   1200 γρ. βεργάδι ή βετούλι •   2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ολόκληρα •   2 πατάτες ολόκληρες •   2 καρότα ολόκληρα •   4 κλωνάρια σέλινο •   1 ώριμη ντομάτα ολόκληρη •   3 κ. σ. ελαιόλαδο •   3 ώριμες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι •   1 κ. σ. πελτέ •   1 φλ. τσαγιού γεμάτο χυποπίτες •   1 πρέζα ζάχαρη •   αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι •   3½ λίτρα νερό Εκτέλεση Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα φαγητά της γιαγιάς


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

βεργαδι, τουτουμακια, πως να μαγειρεψω προβατινα, βεργαδι τι ειναι, ζυγουρι κοκκινιστο με μακαρονια, βεργαδι κοκινιστο, βεργαδι λεμονατο, πως μαγειρευετε το ζυγουρι, βεργαδη πως μαγειρευεται, ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ, τι ειναι το βετουλι

Tags: , , , , ,

Comments are closed.