Βασιλόπιττα με σοκολάτα

9 Δεκεμβρίου 2008
By
ΥΛΙΚΑ

6 αυγά
1 φλυτζάνι βούτυρο φρέσκο
1 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι + 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζάνι γάλα
1 ποτηράκι κονιάκ
1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
2 βανίλλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 πλάκα σοκολάτα 160 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει
προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών
στη συνέχεια κονιάκ, βανίλλιες και ξύσμα πορτοκαλιού
και το αλεύρι με το γάλα ενναλάξ.
στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Αφού χτυπηθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε και την μαρέγκα.
Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί και σε ίσες μεταξύ τους αποστάσεις
βάζουμε κομμάτια σοκολάτας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αμύγδαλο και
ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 1 ώρα περίπου.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Maritsa's συνταγές


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Comments are closed.