Βασιλόπιτα τούρτα

29 Δεκεμβρίου 2011
By
Η βασιλόπιτα των παιδικών μου χρόνων! Υλικά:
  • 250 γρ. Βούτυρο γάλακτος ή βιτάμ
  • 8 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζανάκι κονιάκ
  • 500 γρ. Ζάχαρη
  • Χυμός 6 πορτοκαλιών
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια μπέικιν
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά να ασπρίσει.Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τους ρίχνουμε στο βούτυρο.Ρίχνουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το ξύσμα και το μπέικιν. Προσθέτουμε εναλλάξ στο μίγμα βούτυρο-κρόκοι το αλεύρι και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά να...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Betty's Cuisine


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

βασιλοπιτα, βασιλόπιτα στολισμός, κεραλοιφη με ασπραδι αυγου

Tags: , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας