Βασιλόπιτα με εσπεριδοειδή και σοκολάτα

20 Δεκεμβρίου 2013
By
Βασιλόπιτα με εσπεριδοειδή και σοκολάτα ΥΛΙΚΑ (για 1 µεσαία φόρµα σε σχήµα αστεριού)
  • 300 γρ. βούτυρο αγελάδος, 82% λιπαρά και λίγο επιπλέον, για το άλειµµα της φόρµας
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • ξύσµα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
  • ξύσµα από ½ λεµόνι, ακέρωτο
  • ξύσµα από 1 λάιµ, ακέρωτο
  • 5 αβγά
  • 180 ml γάλα
  • 50 ml χυµός πορτοκαλιού
  • 20 ml χυµός λεµονιού
  • 1 λουβί βανίλιας, οι σπόροι
  • 2 γρ. αλάτι
  • 550 γρ. µαλακό αλεύρι και λίγο επιπλέον, για το πασπάλισµα της φόρµας
  • 10 γρ. µπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. πούδρα αµυγδάλου
Για το γλάσο σοκολάτας
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κακάο
  • 15 ml νερό
  • 3-4 σταγόνες χυµό λεµονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσµα των

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Τα σχόλια σας