Βασιλόπιτα κέικ γεμιστό

25 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα κέικ γεμιστό
Υλικά:
  • Για 16 κομμάτια
  • Για το κέικ
  • 4 αυγά (προτιμήστε βιολογικά)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ, λιωμένη (χωρίς όμως να κάψει) και κρυωμένη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 115 γρ. φουντούκια, τριμμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • Για την επικάλυψη
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκοπανισμένη
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τριμμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη και σκόνη κακάο, ανακατεμένα και κοσκινισμένα, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για την επικάλυψη: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ TAXIDIOTHS


GD Star Rating
loading...

Tags:

Τα σχόλια σας