ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ!!!

29 Σεπτεμβρίου 2011
By
Ετοιμάστε τη ζύμη και φυλάξτε τη στην κατάψυξη. Έτσι θα την έχετε έτοιμη όποια στιγμή θελήσετε να φτιάξετε την αγαπημένη σας πίτσα.












ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι (8 γραμμ.) ξηρή μαγιά
 1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι) προαιρετικά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο (και τα βότανα προαιρετικά). Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
 Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.
 Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι.
 Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι.
 Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων.
 Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Νοστιμες Συνταγες της Γωγως


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ζυμη για πιτσα βεφα, ΕΥΚΟΛΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ, ζύμη για πίτσα εύκολη, ευκολη ζυμη πιτσας, zimi gia pizza, ευκολη ζυμη για πιτσα με ξηρη μαγια, ζυμη για πιτσα δρισκας, πιτσα βεφας, ζυμη για πιτσα ακης, σεφ στον αερα πιτσα, ζυμη για πιτσα, ζυμη πιτσας ακης, πιτσα ακης, zimi gia pitsa, zumh gia pitsa, ευκολη συνταγη για πιτσα, ζυμη για πιτσα παρλιαρος, ζύμη για πίτσα μαμαλάκης, πιτσα βεφα, ζύμη για πίτσα με ξηρή μαγιά, βασικη ζυμη για πιτσα αργυρω, πιτσα δρισκας, συνταγη για πιτσα ευκολη, zimi pitsas, zymh gia pitsa, eykolh zymh gia pitsa, ζυμη πιτσας ευκολη, νόστιμη ζύμη για πίτσα, δρισκας πιτσα, ευκολη ζυμη πιτσας αργυρω, ζυμη πιτσας με ξηρη μαγια, ζυμη για πιτσα ευκολη με ξηρη μαγια, πιτσα ζυμη ευκολη, sintagi gia zimi pizzas, ευκολο ζυμαρι για πιτσα, παρλιαρος ζυμη για πιτσα, ζυμη για πιτσα της βεφας, σεφ στον αερα ζύμη για πίτσα, η πιο νοστιμη ζυμη για πιτσα, συνταγη για ζυμη πιτσας

Tags:

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading