Βασική συνταγή για κέικ

29 Ιανουαρίου 2012
By

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Η κλασική συνταγή για κέικ που μάλλον έχετε όλοι είναι η ακόλουθη.

Στο μπολ του μίξερ, ρίχνετε 250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη ρευστοποιημένο ή σε κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου, εάν έχετε δυνατό μίξερ.

Ανακατεύετε μαζί με το βούτυρο 440γρ. ζάχαρη την οποία προσθέτετε σταδιακά. Έπειτα, προσθέτετε 4-5 αβγά, ένα ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο στο μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Η πείρα μου λέει ότι 5 αβγά είναι καλύτερα διότι γίνεται πιο αφράτο το κέικ και πιο δεμένο.

Συμπληρώνουμε στο μίγμα μας ένα φλιτζάνι γάλα 260γρ. Το γάλα μπορεί να τροποποιηθεί σε μίγμα χυμού πορτοκαλιού με γάλα, χυμού λεμονιού με γάλα ή ακόμα και τσάι/ βότανα με γάλα, ανάλογα με τη γεύση που επιθυμείτε.

Τελευταίο, προσθέτετε 500γρ αλεύρι Φαριν απ, κατά προτίμηση κοσκινισμένο, 1/2 κγ αλάτι και μια βανίλια.

Αραδιάζετε τη ζύμη του κέικ σε ένα ταψί κυκλικό με την τρύπα στη μέση, ή σε μια μακρόστενη ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Οι καλύτερες συνταγές μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με φαρινα, συνταγη κεικ φαρινα, κεικ παραδοσιακο, syntages gia keik, συνταγες για κεικ παρλιαρος, αφρατο κεικ παρλιαρος, κλασσικη συνταγη για κεικ, συνταγη για κεικ παρλιαρος, φαρινα γιωτης συνταγη κεικ, κεικ φαριναπ, φαρινα γιωτης, κεικ φαρινα, βασικη συνταγη για κεικ, κεικ φαρινα συνταγη, συνταγη κεικ φαρινα γιωτης, κεικ φαρινα γιωτης συνταγη, κλασσικη συνταγη κεικ, φαρινα συνταγη κεικ, κεικ κλασικο, κεικ γιωτης, φαρινα κεικ, συνταγη για κεικ φαρινα, συνταγη κεικ φαριναπ, συνταγη κεικ παρλιαρος, κλασικη συνταγη κεικ, φαρινα γιωτης κεικ, φαριναπ συνταγη κεικ, συνταγες με φαρινα, κεικ κλασικο συνταγη, κεικ κλασικη συνταγη, κεικ συνταγη φαρινα, συνταγη για κεικ με φαρινα, κεικ κλασσικο, κλασικη συνταγη για κεικ, κεικ φαρινα γιωτης, κεικ κλασικο αργυρω, κεικ με φαρινα απ, κεικ παραδοσιακο φαρινα γιωτης, παραδοσιακο κεικ, συνταγη για κεικ κλασικο

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading