Βασική συνταγή για κέικ

29 Ιανουαρίου 2012
By

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Η κλασική συνταγή για κέικ που μάλλον έχετε όλοι είναι η ακόλουθη.

Στο μπολ του μίξερ, ρίχνετε 250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη ρευστοποιημένο ή σε κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου, εάν έχετε δυνατό μίξερ.

Ανακατεύετε μαζί με το βούτυρο 440γρ. ζάχαρη την οποία προσθέτετε σταδιακά. Έπειτα, προσθέτετε 4-5 αβγά, ένα ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο στο μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Η πείρα μου λέει ότι 5 αβγά είναι καλύτερα διότι γίνεται πιο αφράτο το κέικ και πιο δεμένο.

Συμπληρώνουμε στο μίγμα μας ένα φλιτζάνι γάλα 260γρ. Το γάλα μπορεί να τροποποιηθεί σε μίγμα χυμού πορτοκαλιού με γάλα, χυμού λεμονιού με γάλα ή ακόμα και τσάι/ βότανα με γάλα, ανάλογα με τη γεύση που επιθυμείτε.

Τελευταίο, προσθέτετε 500γρ αλεύρι Φαριν απ, κατά προτίμηση κοσκινισμένο, 1/2 κγ αλάτι και μια βανίλια.

Αραδιάζετε τη ζύμη του κέικ σε ένα ταψί κυκλικό με την τρύπα στη μέση, ή σε μια μακρόστενη ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Οι καλύτερες συνταγές μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με φαρινα, συνταγη κεικ φαρινα, κεικ παραδοσιακο, syntages gia keik, συνταγες για κεικ παρλιαρος, αφρατο κεικ παρλιαρος, κλασσικη συνταγη για κεικ, συνταγη για κεικ παρλιαρος, κεικ φαριναπ, φαρινα γιωτης συνταγη κεικ, κεικ φαρινα, φαρινα γιωτης, βασικη συνταγη για κεικ, κεικ φαρινα συνταγη, συνταγη κεικ φαρινα γιωτης, κεικ φαρινα γιωτης συνταγη, κλασσικη συνταγη κεικ, φαρινα συνταγη κεικ, φαρινα κεικ, κεικ γιωτης, κεικ κλασικο, συνταγη κεικ φαριναπ, κλασικη συνταγη κεικ, συνταγη για κεικ φαρινα, συνταγη κεικ παρλιαρος, φαριναπ συνταγη κεικ, φαρινα γιωτης κεικ, κεικ κλασικο συνταγη, συνταγες με φαρινα, κεικ φαρινα γιωτης, κεικ κλασικη συνταγη, κεικ κλασσικο, κεικ συνταγη φαρινα, συνταγη για κεικ με φαρινα, κλασικη συνταγη για κεικ, κεικ κλασικο αργυρω, κεικ με φαρινα απ, συνταγη για κλασικο κεικ, βασική συνταγή κεικ, κεικ παραδοσιακο φαρινα γιωτης

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading