Βασική συνταγή για κέικ

29 Ιανουαρίου 2012
By

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Η κλασική συνταγή για κέικ που μάλλον έχετε όλοι είναι η ακόλουθη.

Στο μπολ του μίξερ, ρίχνετε 250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη ρευστοποιημένο ή σε κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου, εάν έχετε δυνατό μίξερ.

Ανακατεύετε μαζί με το βούτυρο 440γρ. ζάχαρη την οποία προσθέτετε σταδιακά. Έπειτα, προσθέτετε 4-5 αβγά, ένα ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο στο μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Η πείρα μου λέει ότι 5 αβγά είναι καλύτερα διότι γίνεται πιο αφράτο το κέικ και πιο δεμένο.

Συμπληρώνουμε στο μίγμα μας ένα φλιτζάνι γάλα 260γρ. Το γάλα μπορεί να τροποποιηθεί σε μίγμα χυμού πορτοκαλιού με γάλα, χυμού λεμονιού με γάλα ή ακόμα και τσάι/ βότανα με γάλα, ανάλογα με τη γεύση που επιθυμείτε.

Τελευταίο, προσθέτετε 500γρ αλεύρι Φαριν απ, κατά προτίμηση κοσκινισμένο, 1/2 κγ αλάτι και μια βανίλια.

Αραδιάζετε τη ζύμη του κέικ σε ένα ταψί κυκλικό με την τρύπα στη μέση, ή σε μια μακρόστενη ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Οι καλύτερες συνταγές μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με φαρινα, συνταγη κεικ φαρινα, κεικ παραδοσιακο, syntages gia keik, συνταγες για κεικ παρλιαρος, αφρατο κεικ παρλιαρος, κλασσικη συνταγη για κεικ, κεικ φαριναπ, συνταγη για κεικ παρλιαρος, φαρινα γιωτης συνταγη κεικ, κεικ φαρινα, φαρινα γιωτης, βασικη συνταγη για κεικ, κεικ φαρινα συνταγη, συνταγη κεικ φαρινα γιωτης, κεικ γιωτης, κεικ φαρινα γιωτης συνταγη, συνταγη κεικ φαριναπ, κεικ κλασικο, φαρινα συνταγη κεικ, κλασσικη συνταγη κεικ, φαρινα κεικ, κλασικη συνταγη κεικ, κεικ κλασικο αργυρω, συνταγη κεικ παρλιαρος, συνταγη για κεικ φαρινα, φαριναπ συνταγη κεικ, κεικ φαρινα γιωτης, φαρινα γιωτης κεικ, κεικ παραδοσιακο φαρινα γιωτης, συνταγες με φαρινα, κεικ κλασικο συνταγη, κεικ κλασικη συνταγη, παραδοσιακο κεικ, κεικ κλασσικο, κεικ συνταγη φαρινα, συνταγη για κεικ με φαρινα, συνταγη για κλασικο κεικ, κλασικη συνταγη για κεικ, κεικ με φαρινα απ

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading