Βασική ζύμη για σου

13 Δεκεμβρίου 2010
By
Υλικά:
1 φλυτζάνι νερό1/2 φλυτζάνι βιτάμ1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγάλίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το αλάτι, προσθέτουμε το βιτάμ κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τ' αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε το φούρνο. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολα. Παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη όσο ένα καρύδι, χρησιμοποιώντας 2 κουταλάκια του γλυκού της δίνουμε σχήμα και τοποθετούμε σε απόσταση 3-4 εκατοστών μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς 15 λεπτά και στους 150 βαθμούς άλλα 15 λεπτά.

* Η δόση είναι για 50 σουδάκια περίπου. Θα χρειαστείτε 2 ταψιά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Nosy-Νοστιμιές


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ζυμη για σου παρλιαρος, παρλιαρος σου, ζυμη για σουδακια παρλιαρος, σργυρω μπαρμπαρηγου ζυμη για γλυκα σου

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading